X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo najboljši nogometaš leta 2017

Cristiano Ronaldo je na gala prireditvi v Londonu znova prejel nagrado FIFA The Best. Napadalec Real Madrida je tako uspešno obranil primat najboljšega igralca na svetu, potem ko je omenjeno nagrado prejel že lansko leto. Kandidata za prestižni naslov sta bila tudi Lionel Messi in Neymar. Cristiana Ronalda so na prestolu ustoličili z glasovanjem po enega novinarja iz vsake države, kapetana in selektorja vsake reprezentance ter navijači z celega sveta.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je uvedla izbor najboljših nogometašev na svetu leta 1991, leta 1956 pa so začeli pri reviji France Football podeljevati zlato žogo (Ballon d’Or). Med letoma 2010 in 2015 sta Fifa in revija France Football sodelovali, enotno priznanje se je imenovalo Fifa Ballon d’Or. Od lanskega leta pa Fifa ponovno podeljuje svojo nagrado The Best za najboljšega igralca leta.

V lanski sezoni je Cristiano Ronaldo z Real Madridom osvojil naslov Lige prvakov, naslov La Lige, naslov svetovnega klubskega prvaka in evropski superpokal, medtem ko je v letošnji sezoni že osvojil naslov evropskega superpokala in španskega superpokala. Poleg tega je bil med 20. novembrom 2016 in 2. julijem 2017, v obdobju, ki se upošteva pri podelitvi nagrade, portugalski napadalec eden od najpomembnejših igralcev belega baleta pri osvojitvi 12. naslov Lige prvakov, 33. krone La Liga in svetovnega klubskega naslova na Japonskem. Portugalec je s tem postal že petič najboljši nogometaš na svetu (2008, 2013, 2014, 2016 in 2017). Portugalec je v  glasovanju prejel kar 43,16 odstotka glasov ter s tem krepko prehitel Messija (19,25 %) na drugem mestu in Neymarja (6,97 %) na tretjem mestu.

Cristiano: “Hvala vsem, ki so glasovali zame”
“Kot prvo se želim zahvaliti svojim soigralcem in mojemu klubu, Real Madridu. Hvala vsem. Bilo je izjemno leto. Na ta oder sem prišel vsakič v  zadnjih 11. letih, kar zahteva veliko dela in predanosti. Nikoli si nisem mislil, da bom v svoji karieri osvojil toliko nagrad. Želim poudariti tudi delo moje družine, ki je danes nocoj z menoj, moji bratje in sestre, moji prijatelji, moja punca, moja mama, ki je trenutno doma, mojemu sinu in tudi mojima otrokoma, ki sta ostala doma.”

“To je edinstven trenutek v moji karieri in zelo sem vesel. Hvala vsem, ki so glasovali zame. Prav tako želim čestitati Leu in Neymarju, ki sta prav tako nocoj tukaj. Hvala tudi navijačem, mojemu trenerju, mojim soigralcem in predsedniku kluba za njihovo vsakodnevno podporo. V Londonu smo prvič in ta druga nagrada The Best predstavlja zame nepozaben trenutek. Vem, da so navijači prav tako glasovali  zame in zato se hočem zahvaliti vsem tistim ki ste glasovali zame po vsem svetu. V čast mi je, da sem tukaj in da sem obkrožen s toliko zvezdami. Vesel sem, hvala.”

Ekipa
“Ponosen sem na osvojitev te nagrade, ki jo hočem posvetiti navijačem, mojim soigralcem in vsem tistim, ki so mi pomagali, da sem danes tukaj. Zelo sem vesel in želim uživati ​​v tem trenutku. Imeli smo fantastično sezono in želim čestitati mojim soigralcem, tako tistim, ki so tukaj, kot tistim, ki so ostali v Madridu. Bilo je nepozabno leto. Veliko je vloženega v to, treningov na igrišču, v telovadnici, ledene kopeli, zdrava prehrana, pravilno spanje ….”

Ponos
“Trdo delam, da bi osvojili ekipne nagrade, ki potem prinašajo tudi individualne nagrade, oboje rad osvajam. Zelo sem vesel, da lahko igram v najboljšem klubu na svetu in za vrhunsko reprezentanco. Zelo sem ponosen, da sem v Real Madridu, kjer skupaj uresničujemo stvari in s tem osrečujemo ljudi. Ne morem zahtevati več, saj uživam v nogometu in to me resnično navdihuje. Ne tekmujejo z Leom. Vesel sem in se počutim sproščeno. Videli bomo kaj se bo zgodilo v prihodnosti, vendar moramo uživati ​​v tem trenutku.”