X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo osvojil svojo 5. nagrado zlato žogo

Cristiano Ronaldo je preprosto kralj nogometa. Napadalec Real Madrida je osvojil drugo zaporedno nagrado Zlata žoga 2017 (Ballon d’Or), ki je ob enem tudi njegova peta v karieri. Revija France Football je tako še za eno leto za najboljšega na svetu okronala portugalskega asa v dresu belega baleta. Cristiano je nagrado prejel na slavnostni gala prireditvi na Eifelovem stolpu v Parizu, kater se je udeležil tudi predsednik Real Madrida, Florentino Pérez. Cristiano je v glasovanju novinarjev iz 176 držav prejel 946 točk ter tako bil na koncu boljši od Messija in Neymarja.

Od osvojitve zadnje nagrade Ballon d’Or je Cristiano Ronaldo z Real Madridom zmagal na svetovnem klubskem prvenstvu, v Ligi prvakov, v La Ligi, na evropskem superpokalu in španskem superpokalu. Posebno pohvalo je potrebno nameniti njegovim predstavam v zaključni fazi lanske sezone, ko je na 10. tekmah dosegel 16 golov in na ta način Zidanovo ekipo popeljal do La Duodécime in 33. naslova La Lige.

Portugalec je predhodno prestižno nagrado osvojil že leta 2008, 2013, 2014 in 2016, sedaj pa je zbirki nagrad Ballon d’Or dodal še peto nagrado za leto 2017. Letos je že tretjič bil izglasovan tudi za UEFA Igralca leta, poleg tega pa je še drugič osvojil nagrado FIFA The Best za najboljšega igralca.

Ronaldo: “Hvala vsem mojim soigralcem”
Zelo sem vesel lovorike, to je imeniten trenutek v moji karieri. Letošnje leto je bilo izredno. Z Realom sem zmagal v Ligi prvakov in v španskem prvenstvu, bil sem tudi najboljši strelec Lige prvakov. Te ekipne lovorike so mi pomagale do te nagrade. Hvala soigralcem pri Real Madridu in portugalski reprezentanci. Želel pa bi se zahvaliti tudi vsem ostalim, ki so mi pomagali doseči to raven.”

Druge madridiste
Real Madrid je imel na seznamu 30. najboljših igralcev največ kandidatov za osvojitev nagrade Ballon d’Or 2017. Kar trije igralci so tako končali glasovanje med najboljšo deseterico. Poleg Cristiana sta to bila še Luka Modrič na 5. mestu (84 točk) in Sergio Ramos na 6. mestu (71 točk). Medtem ko je Isco prejel 28 točk ter končal na 12. mestu, Marcelo na 16. mestu (21 točk), Kroos na 17. mestu (20 točk) in Benzema na 25. mestu (7 točk).