X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Cristiano Ronaldo

Potem, ko je prejel svojo peto zlato žogo na slovesnosti na Eifflovem stolpu v Parizu, je Cristiano Ronaldo spregovoril v intervjuju z nekdanjim igralcem, Davidom Ginolom, ki je vodil prireditev France Football: “Čast je prejeti to nagrado na tako čudovitem mestu. Res sem užival v slovesnosti in sem popolnoma navdušen. Res je velika čast. Ko sem bil otrok, nisem nikoli pričakoval, da bom osvojil nagrado Ballon d’Or, kaj da bi si jih šele predstavljal pet … Odkar sem osvojil prvo sem trdo delal in se boril, da bi še napredoval. Seveda so mi osvojeni naslovi z mojim klubom in reprezentanco pri tem pomagali.”

“Srečen sem v Real Madridu in želim ostati v klubu in končati svojo kariero tukaj, če bo mogoče. Še vedno sem motiviran. Upam, da bom lahko še nekaj let igral na najvišji ravni in da se bo moje rivalstvo z Messijem nadaljevalo. Še naprej bo naredil vse kar lahko za svojo ekipo in videli bomo kdo bo na vrhu. Sezono sem letos dobro začel, počutim se super in videli bomo, kaj lahko osvojimo konec leta. Neymar je tokrat na tretjem mestu, ker ima talent in potencial, zato sem prepričan, da bo v prihodnosti osvojil to nagrado.”

Motivacija
“Postavim si svoje cilje. Prizadevam si, da bi bil še boljši in vedno želim zmagati. Moraš se boriti za to in moja motivacija je še vedno zelo velika. Ko se zbudim sem še vedno motiviran, da grem na trening in to je najboljša stvar na svetu. Če sem iskren, se lahko stvari hitro spremenijo in s tem se lahko spremeni tudi motivacija. Čeprav še nisem pripravljen na to, in niti nočem, da se to zgodi, ampak vem, da bo enkrat prišel tudi ta dan. Ne razmišljam o tem, ker uživam v tem fantastičnem trenutku, saj se počutim čudovito, motivirano in fizično odlično.”

Naslednja nagrada Ballon d’Or
“Ne obstaja naslednji Ronaldo ali Messi. Vsak igralec ima svoj slog. Veliko igralcev ima potencial za osvojitev nagrade. Vendar to ni dovolj, moraš biti profesionalen, obstaja veliko primerov tega. Moraš osvojiti velike stvari ob pravem času in imeti malo sreče. Talent in potencial ne moreta ničesar osvojiti.”

“Telo in miselnost pomagata biti v optimalni formi. Ne moreš igrati dve uri na dan in delati kar hočeš. Moraš biti discipliniran in profesionalen, posvečen svojemu delu. Poskušam skrbeti za svoje telo, jesti dobro, spati, ker sem zelo osredotočen na dobro okrevanje. Ti podatki predstavljajo veliko razliko. Delam inteligentno in z veliko pozornostjo, da ostanem na vrhu. Talent je pomemben, vendar moraš trenirati in trdo delati. Če nisi discipliniran, lahko pozabiš na vse.”

Učenje
“Vedno se nekaj naučiš od trenerjev. V veselje mi je bilo delati z vsemi njimi. To je bila neverjetna izkušnja in bi se rad ob tem vsem njim zahvalil za vsa sporočila med slovesnostjo. Hvala vsem bivšim igralcem, ki so tukaj, družini in prijateljem, predsedniku, vsem. Vse to me motivira, da nadaljujem svojo kariero in trdo delam, da bi bil najboljši. Kot igralec potrebuješ vodjo in to je trener. Moraš mu izkazati spoštovanje. Trenerji so mi bili vedno vzor in razlog za osvojitev naslovov.”

Začetki
“Vse odkar sem bil star 14, 15 ali 16 let, sem vedel, da sem drugačen od drugih otrok. Delal sem drugače. V Manchester Unitedu sem spoznal, da sem dober igralec, ko sem igral skupaj z igralci, kot so Giggs, Keane in Ferdinand. Bil sem nadarjen. Angleška miselnost je drugačna, ljudje tam so mi resnično pomagali, da sem postal to kar sem danes. Moram se zahvaliti vsem mojim soigralcem v Manchestru.”

Okolica
“Moja družina mi je pomembna, ker mi daje stabilnost. Imam neverjetno družino, čudovite otroke, dobre prijatelje in odlično punco. Seveda ne morem pozabiti mojih soigralcev, moje ekipe. Sem ponosen in imam srečo, da ima okoli sebe toliko dobrih ljudi. Obdajajo me zvesti ljudi.”