X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid v osmini finala Lige prvakov proti PSG-ju

Real Madrid se bo v osmini finala Lige prvakov pomeril s francoskim PSG-jem. Prva tekma derbija osmine finala najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja bo na sporedu 14. februarja na Santiago Bernabeuu, medtem ko bo povratna tekma na sporedu 6. marca v Parizu.

PSG je končal skupinski del Lige prvakov na vrhu skupine B pred Bayernom München, Celticom in Anderlechtom. V letošnji sezoni je PSG dosegli rekordno število golov v skupinskem delu, potem ko so jih parižani dosegli kar 25. Cavani in Neymar sta z vsak po 6 goli najboljša strelca ekipe. PSG je na drugi strani prav tako vodilna ekipa francoskega prvenstva, kjer ima 9 točk prednosti pred Lyonom.

Prejšnja srečanja
Ekipi sta se do sedaj v evropskih tekmovanjih srečali že šestkrat, pri čemer je Real zabeležil 2 zmagi, 2 zmagi je zabeležil PSG, dvarakt pa sta se tekmeca razšla brez zmagovalca. Zadnjič, ko sta se srečala v Ligi prvakov, to je bilo v skupinskem delu v sezoni 2015/16, je slavil prav Real Madrid z rezultatom 1-0.

Žreb osmine finala Lige prvakov

Juventus-Tottenham
Basel-Manchester City
Porto-Liverpool
Sevilla-Manchester United
Real Madrid-PSG
Shakhtar Donetsk-Roma
Chelsea-Barcelona
Bayern Munchen-Besiktas