X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

116 let Legende

6. marca 1902 je bil uradno izvoljen ustanovni zbor Madrid Foot Ball Cluba, ki predstavlja izhodišče za zapuščino najboljšega kluba na svetu. Sto šestnajst let kasneje je Real Madrid klub z največ osvojenimi naslovi Lige prvakov in naslovi svetovnih klubskih prvakov v zgodovini nogometa. Poleg tega ima klub čast, da je bil priznan s strani FIFA za najboljši klub 20. stoletja.

Od zadnjega rojstnega dneva kluba je bila nogometna ekipa tista, ki je imel najuspešnejše leto v svoji zgodovini, potem ko je osvojila kar pet naslovov: La Liga, Liga prvakov, UEFA superpokal, španski superpokal in naslov svetovnega klubskega prvaka. Posebno pozornost v tem izrednem letu pa si zasluži 12 naslov Lige prvakov. Real Madridu je kot prvi ekipi odkar ekipe igrajo takšen sistemu, uspelo obraniti naslov Lige prvakov ter z 12. naslovi še dodatno potrdil primat najboljše ekipe v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Seveda ne moremo niti mimo šestih naslovov svetovnih klubskih prvakov, štirih naslovov UEFA superpokala, dva naslova pokala UEFA, dva naslova latinskega pokala, 33 naslovov La Lige, 19 naslovov Copa del Rey, 10 naslovov španskega superpokala in enega nasalova Copa de La Liga.

Uspeh, ki ga je ekipa dosegla leta 2017, se odraža tudi v številnih individualnih nagradah, ki so jih prejeli različni člani čete Zinedina Zidana. V tem pogledu izstopa seveda Cristiano Ronaldo, ki je petič in ob enem drugič zapored, prejel nagrado Ballon d’Or, nagrado UEFA za najboljšega evropskega igralca in nagrado FIFA Best za najboljšega igralca na svetu. Ob tem so nagrade prejeli tudi Sergio Ramos, Luka Modrić, Toni Kroos in Marcelo, ki so bili poleg Cristiana Ronalda imenovani idealno postavo leta 2017 FIFA FIFPro, medtem ko je Zinedine Zidane prejel nagrado za trenerja leta 2017.

Košarka
Klubska košarkarska ekipa je bila še ena ekipa, ki je prinesla veliko radosti družini Real Madrids, potem ko ima uspešen niz pod taktirko Pabla Lasa. Trener Rela, ki je pred kratkim vodil ekipo na svoji 500. tekmi, je z ekipo do sedaj osvojil 13 naslovov, vključno z devetim evropskimi naslovom v Evroligi, kar predstavlja tekmovalni rekord. Poleg teh devetih naslovov pa je košarkarska ekipa osvojila še 33 ligaških naslovov, 27 naslovov Copa del Rey, štiri španske superpokale, štiri Interkontinentalne pokale, en naslov svetovnega pokala, štirje naslovi evropskega pokalnega zmagovalca, en naslov pokal Korač, en naslov ULEB in latinski pokal.

Stadion in Fundacija
Santiago Bernabéu si zasluži posebno omembo, saj je decembra lani stadion praznoval svoj 70. rojstni dan in v bližnji prihodnosti ga čakajo obsežna obnovitvena dela, da bi ohranil svoj status enega najboljših stadionov na svetu. Mesto Real Madrid na Valdabebasu se še naprej širi, potem ko dve prvi ekipi kluba, nogometna in košarkarska, lahko bivata v kompleksu. V zvezi s socialnimi projekti je klub prek Fundacije Real Madrid, ki je lani praznovala svojo 20. obletnico, sodeloval v številnih programih informiranja in kulture po celem svetu.

HALA MADRID Y NADA MAS