X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Dončič najmlajši s trojnim dvojčkom v zgodovini lige ACB

Luka Dončič je postal najmlajši igralec v zgodovini španske lige ACB, ki je prišel do trojnega dvojčka, potem ko je ob zmagi Reala proti Betisu dosegel 17 točk, 10 skokov in 10 podaj. Slovenski košarkarski dragulj je postal tudi prvi Realov košarkar v letošnji sezoni, ki mu je uspelo doseči dvomestno število doseženih točk, skokov in podaj.

Luka je za trojni dvojček potreboval rekordnih 22 minut in 34 sekund. Zadel je vse tri poskuse za tri točke, enega za dve in vseh šest prostih metov. Njegov statistični indeks je bil 42. To je šele sedmi trojni dvojček v zgodovini španske lige ACB,  po Miku Smithu, Nachu Suárezu, Georgeu Singletonu, Dejanu Tomaševiću in Franu Vázquezu. Ob ene je bil to tudi prvi trojni dvojček v španskem prvenstvu po enajstih letih.

Dončič je bil zadovoljen z novim rekordom, ki ga je postavil: “Bilo je neverjetno. Upal sem, da se bo to zgodilo. Blizu sem že bil na nekaterih drugih tekmah, ampak sedaj mi je končno uspelo. Dobil sem skoke po odbitih žogah, ki jih nisem dobil na prejšnjih tekmah in vedela sem, da moram dobiti le še en skok nekaj sekund pred koncem. Zahvaljujem se mojim soigralcem, ker brez njih to ne bi bilo mogoče.”

“Oni so imeli veliko v igri, zato smo morali dati vseh sto odstotkov od sebe. Opravili smo dobro delo in se dobro pripravljamo na Beograd. To bi lahko bila odlična sezona, neverjetno leto v španski ligi ACB, vendar pa je pred nami še vedno končnica, zato se moramo držati trenutnega recepta. Poškodbe so vedno v ozadju naših mislim, vendar pa se je najbolje odpraviti na Final Four v polnem zagonu.”

S statističnim indeksom 42 je Dončič postal tudi najmlajši igralec, ki je presegel mejo statističnega indeksa 40. Je tudi prvi igralec, mlajši od 20 let, ki je presegel mejo statističnega indeksa 40-, potem ko je bil star točno 19 let, 2 meseca in 10 dni ter s tem prehitel nekdanjega igralca Real Madrida, Willya Hernangómeza (ki je bil star 20 let, 6 mesecev in 8 dni).