X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

#APorLa13

imgur.com

Ob žrebu za četrtfinale Lige prvakov, ko je bilo znano, da bosta nasprotnika Juventus in Real Madrid, se je vedelo, da bo to eden izmed najboljših dvobojev v tem delu tekmovanja. Ko pa je prišel na moj naslov mail, da se bo dalo dobiti karte za to tekmo, nisem veliko razmišljal, ampak sem se takoj prijavil. Ko pa je bilo znano, da sem med tistimi 19-timi srečneži, ki so dobili karto za to tekmo, sem bil neizmerno vesel.

V ponedeljek po službi sem prišel domov in takoj napolnil nahrbtnik z navijaškimi rekviziti. Že navsezgodaj zjutraj sem oblekel dres Luke Modriča, ki sem ga pred kratkim naročil prav pri Pena Madridista Eslovenia. Odšel od doma ter čakal na mini bus v Ljubljani, Slovenski metropoli. Ob prihodu na mini bus sem poleg mojega prijatelja Matica Sitarja, s katerim sva se tudi zmenila, da greva na to tekmo, takoj zagledal dva znanca iz Madrida, kjer sem si ogledal tekmo Real Madrid – Real Sociedad ter spektakel osmine finala lige prvakov Real Madrid – PSG. Pot je bila še dolga, jaz pa nisem mogel spati zaradi nervoze pred večerno tekmo v Torinu.

imgur.com

Prav zaradi tekme proti Parizu me je prijatelj kontaktiral z vprašanjem, kje sem dobil karte za to tekmo. Povedal sem mu, da naj se včlani v naš uraden navijaški klub, Klub navijačev Real Madrid Slovenija – Peña Madridista Eslovenia in tako si bo lahko lažje pridobil karte za tekme svojega ljubljenega kluba.

Pot je bila dolga. Jaz sem počakal v Ljubljani, no pravzaprav so drugi mene čakali, saj sem zamudil na zbor, kateri naj bi bil 06:25 na Dolgem mostu. Nato sem le prišel in smo odrinili proti Torinu. Že ob prvem postanku, ki naj bi bil namenjen za WC, se je videlo da je na minibusu veliko Štajercev, saj je prišlo na minibus kar nekaj alkohola, tudi sam pa sem si privoščil jupi (jutranje pivo). Nato smo se vendarle malo zbudili in takoj je besede tekla o tekmi, ki smo jo vsi čakali. Že smo začeli sestavljati kako bi po našem okusu moral Zinedine Zidane postaviti prvo enajsterico. Sledil je prvi postanek čez mejo v Italiji in naredili smo prvo sliko vseh nas, ki smo bili na tem navijaškem potovanju. Še vedno pa nas je ločilo do Torina kar nekaj ur vožnje.

imgur.com

Ob popoldanskih urah smo vendarle prišli v mesto Torino. Najprej smo šli po karte v hotel, kjer jih je Real delil svojim uradnim navijaškim klubom. Po prevzemu kart smo se počasi odpravili proti stadionu Juventus, Allianz Stadiumu, ki sprejme 41,507 gledalcev. Najprej smo se odpravili malo v trgovski center, ki je pred stadionom. Veliko navijačev Juventusa se je želelo slikati z navijači Reala in v nekaterih primerih smo bili tudi mi med njimi. Ob tem, ko smo povedali Italijanom, da prihajamo iz Slovenije, so nas kljub temu da so naši sosedi spraševali, če je Hamšik naš nogometaš.

imgur.com

imgur.com

Počasi je bila ura 19:00 in odpravili smo se na stadion. Vzdušje, ki so ga kasneje pripravili domači navijači, je bilo fantastično, sploh ob refrenu himne Juventusa. Ampak njihovo vzdušje se je hitro poleglo za nekaj decibelov, ko je že na samem začetku tekme Cristiano Ronaldo zadel za 0-1. Bilo je še nekaj lepih priložnosti v prvem polčasu na obeh straneh, a izpostavil bi zgolj še prečko Tonija Kroosa.

imgur.com

V drugem polčasu smo znova videli izenačen obračun, ampak znova je udaril Cristiano Ronaldo. Tokrat je dosegel gol iz izjemno težkega položaja, s škarijcami. Tako lepemu golu je ploskal celi stadion. Dve minuti po zadetku Ronalda si je Dybala prislužil še drugi rumeni karton in Real je bil v izredno lepem položaju za napredovanje po 66. minutah prve tekem četrtfinala Lige prvakov. Sledil je še gol Marcela za 0-3 in vse je bilo odločeno na tej tekmi. Na koncu tekme smo videli še prečko Kovačiča. Vsi smo seveda pričakovali težjo tekmo, a je na koncu Real zmagal s kar 0-3.

imgur.com

Po koncu tekme nas je čakala še pot nazaj, ki pa smo jo kljub veliko kilometrov preživeli z velikim nasmehom.

HALA MADRID Y NADA MAS !!!!!!!!!!

Reportažo s prve četrtfinalne tekme Lige prvakov, Juventus 0-3 Real Madrid (3.4.2018, stadion Juventus Stadium, Allianz Stadium, Torino) je napisal Jan Krmelj, foto Gašper (gasperxp).