X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid osvojil 13 naslov Lige prvakov

Real Madrid je v finalu Lige prvakov v Kijevu premagal Liverpool s 3-1 in že tretjič zapored osvojil evropsko krono. Prvi polčas sta zaznamovali poškodbi Salaha in Daniela Carvajala. V drugem polčasu je Karim Benzema najprej izkoristil darilo vratarja Liverpoola, a je Sadio Mane hitro izenačil na 1-1. Nato je v igro vstopil junak srečanja Gareth Bale in dosegel dva gola. Najprej z izjemnimi škarjicami, nato pa še enega po napaki Kariusa in Real Madrid se je lahko začel veseliti rekordnega 13. naslova Lige prvakov.

Uvodne minute so postregle z dinamično predstavo na obeh straneh, a brez večjih priložnosti, saj sta obrambi še pred kritičnim položajem izbili žogo. Liverpool je bil na začetku nekoliko boljši, več je poskušal, vendar je Real v nadaljevanju vzpostavil ravnotežje. Real Madrid je prišel v 15. minuti do prvega strela preko Cristiana Ronalda, čigar poskus precej z desne strani je z malenkost zletel čez vrata. Liverpool je v 23. minuti dvakrat zapretil v enem napadu. Najprej je Firmino poskusil iz obrata z okoli enajstih metrov, a je Ramos blokiral strel, nato pa je odbita žoga prišla do Arnolda, ki je silovito sprožil z desne strani, a se je z izjemno obrambo izkazal Keylor Navas. Malo pozneje je Liverpool ostal brez Salaha, ki se je zapletel v dvoboj z Ramosom in moral zaradi poškodbe zapustiti zelenico. V 37. minuti je podoben šok doživel tudi Real, potem ko se je poškodoval Daniel Carvajal, namesto katerega je v igro Zidane poslal Nacha Fernandeza. Real Madrid je od 30. minute naprej bil konkretnejši in je vseskozi napadal. V 43. minuti je Karim Benzema po strelu Ronalda in obrambi Kariusa odbito žogo poslal v mrežo, a je bil zadetek zaradi nedovoljenega položaja Ronalda razveljavljen. Malo pozneje je poskusil še Nacho Fernandez, v sodnikovem podaljšku pa je nevarno z okoli 20 metrov sprožil še Benzema, a ostalo je pri začetnih 0-0.

Real je na začetku drugega polčasa pritisnil in v 48. minuti prišel do velike priložnosti. Lallana je namreč pred svojim kazenskim prostorom nespretno razčistil predložek Reala, tako da se je žoga odbila na nogo Iscu, ki je z desetih metrov stresel prečko. V 51. minuti vodstvo Reala. Vratar Liverpoola Karius je želel poslati žogo v napad, a bil pri tem preveč lahkomiseln, tako da je njegov met prestregel Karim Benzema, od katerega se je nato žoga odkotalila v mrežo za 1-0. Po golu je Liverpool poskušal hitro odgovoriti in tako je v 55. minuti po podaji iz kota zračni dvoboj najprej dobil Lovren, ki je žogo poslal pred vrata, kjer je bil Mane hitrejši od Navasa in žogo s konico čevlja poslal za njegov hrbet (1-1). Real je po izenačenju spet močno pritisnil. Trener Reala Zinedine Zidane je v 61. minuti namesto Isca v igro poslal Garetha Bala in s tem zadel v polno, saj je Valižan že v 64. minuti s škarjicami mojstrsko zadel za 2-1. Na rob kazenskega prostora mu je z leve strani podal Marcelo. Liverpool se ni predal. V 70. minuti je razpoloženi Mane z roba kazenskega prostora stresel vratnico. Real je bil nevaren v protinapadih. V 74. minuti je Ronaldo prišel sam pred Kariusa, a je njegov poskus v zadnjem trenutku blokiral Robertson. Vseh upov Liverpoola je bilo konec v 83. minuti, ko si je Karius privoščil še eno napako. Bale je močno udaril z okoli 25 metrov z desne strani, Karius pa je odbil žogo v svojo mrežo. Dvoboja je bilo pri 3-1 praktično konec in Real Madrid se je lahko veselil svojega 13. naslova.

Finale Lige prvakov, Kijev
REAL MADRID 3-1 Liverpool
Benzema 51., Bale 64., 83.; Mane 55.

Real Madrid: Navas, Carvajal (37./Nacho), Ramos, Varane, Marcelo, Kroos, Casemiro, Modrić, Isco (61./Bale), C. Ronaldo, Benzema (89./Asensio).

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson, Milner (83./Can), Henderson, Wijnaldum, Salah (30./Lallana), Firmino, Mane.

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)