X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Svetovni in evropski naslov za Varana v letu 2018

Za Raphael Varanom je zelo uspešna sezona, v kateri je osvojil dva od najbolj prestižnih naslovov v svetu nogometa. Po osvojitvi štirih naslovov z Real Madridom (evropski superpokal, španski superpokal, svetovno klubsko prvenstvo in Lige prvakov) je branilec s svojo reprezentanco postal še svetovni prvak, potem ko je v Moskvi premagal Hrvaško (4-2). Varane je bil eden ključnih igralec ekipe Deschampsa na svetovnem prvenstvu, kjer je začel prav vse tekme Francije in odigral prav vse minute na svetovnem prvenstvu. Poleg njegove učinkovitosti v obrambni, je Realov branilec dosegel tudi pomemben gol v četrtfinalu ob zmagi nad Urugvajom.

Varane se je zapisal na seznam igralcev Real Madrida, da so osvojili evropski naslov (Liga prvakov) in naslov svetovnega prvaka v isti sezoni. Ta dosežek je pred njim že uspelo doseči Karembeuu (1998), Robertu Carlosu (2002) in Khediri (2014).

Spektakularen rekord
Pri vseh 25 letih je zbirka osvojinih naslovov branilca Real Madrida že zelo zavidljiva. Naslov svetovnega prvaka s Francijo je tako dodal preostalim 15 naslovom, ki jih je osvojil z Real Madridom v sedmih sezonah: 4 naslovi Lige prvakov, 3 naslovi svetovnega klubskega prvaka, 3 naslovi evropskega superpokala, 2 naslova La Lige, 1 naslov Copa del Rey in 2 naslova španskega superpokala.