X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

David Beckham prejemnik Predsednikove nagrade UEFA

David Beckham bo prejel Predsednikovo nagrado UEFA 2018. Nekdanji angleški igralec, ki je igral za Real Madrid med letoma 2003 in 2007 na 159 tekmah in je osvojil naslov La Lige in španske superpokala, bo bil nagrajen za svoje legendarne predstave na igrišču in njegov prispevek nogometu.

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin se je poklonil Beckhamu: “David Beckham sem izbral za prejemnika letošnje predsednikove nagrade, ker je bil svetovni ambasador nogometa, ki je spodbujal igro in vse njegove vrednote v vseh delih našega planeta. Njegov humanitarni trud je pomagal številnim otrokom po vsem svetu. David Beckham je nogometna ikona svoje generacije.”

Beckham, ki bo konec leta prejel omenjeno nagrado v Monaku, je dejal: “Počaščen sem zaradi te nagrade predsednika UEFA. V svoji karieri sem na igrišču vedno dal vse od sebe, hkrati pa sem vedno poskušal podpreti vrednote ekipnega dela in poštene igre.Ponosen sem, da sem se pridružil slavnim igralcem s seznama dobitnikov te nagrade. Moja kariera mi je omogočila, da sem lahko pomagal številnim ljudem.”

Med prejšnjimi prejemniki nagrade so še druge legende Real Madrida, med njimi Raymond Kopa (2010), Alfredo Di Stéfano (2007) in Juan Santisteban (2001).