X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid v skupini G Lige prvakov

 

V Monaku so izžrebali skupine Lige prvakov za sezono 2018/19. Real Madrid se bo v skupini G pomeril z Romom, CSKA-jem iz Moskve in ​​Viktorijo Plzen. Evropski prvaki bodo tako igrali proti tretje uvrščeni ekipi italijanskega prvenstva v lanski sezoni, drugouvrščeni ekipi ruske lige in proti češkemu prvaku.

Real Madrid bo odigral prvo tekmo skupinskega dela Lige prvakov 2018/19, sezono v kateri bo seveda branil naslov prvaka, v sredo 19. septembra proti Romi na domačem Santiago Bernabéuu. Beli bodo zaključili skupinski del prav tako z domačo tekmo proti ekipi CSKA Moskva 12. decembra ob 18:55.

TEKME REAL MADRIDA V SKUPINSKEM DELU LIGE PRVAKOV 2018/19:
Real Madrid-Roma (sreda, 19.9.2018, 21:00)
CSKA Moskva-Real Madrid (torek, 02.10.2018, 21:00)
Real Madrid-Viktoria Plzen (torek, 23.10.2018, 21:00)
Viktoria Plzen-Real Madrid (sreda, 07.11.2018, 21:00)
Roma-Real Madrid (torek, 27.11.2018, 21:00)
Real Madrid-CSKA Moskva (sreda, 12.12.2018, 18:55)

Finale Lige prvakov 2018/19 bo na sporedu 1. junija 2019 na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu. Belci bodo upali, da bodo postavili nov rekord, tako da bi osvojili še svoj 4. zaporedni naslov Lige prvakov.

Roma
Lanski polfinalist Lige prvakov se je v letošnjo Lige prvakov uvrstil potem, ko je v italijanskem prvenstvu zasedel tretje mesto. V zgodovini so se poti Rome in Real Madrida v Ligi prvakov prekrižale destkrat, pri čemer so beli slavili na šestih tekmah, enkrat sta se tekmeca razšla z neodločenim rezultatom, trikrat pa je bila boljša Roma. Zadnji spopad med obema je bil v sezoni 2015/16 v osmini finala, ko so beli na koncu slavili La Undécimo (11 naslov Lige prvakov).

CSKA Moskva
Drugouvrščena ekipa iz lasnke sezone ruske lige, je v lanski sezoni Lige prvakov osvojila tretje mesto v skupinskem delu, tako da je svojo pot v Evropi nadaljevala v ligi Evropa. V ligi Evropa so nato prišli vse do četrfinala, kjer je bil od njih boljši Arsenal. Ruska ekipa je do sedaj samo dvakrat igrala proti Real Madrida na najvišjem evropskem klubskem tekmovanju. In sicer je bilo to v sezoni 2011/12 v osmini finala, ko se je prva tekma zaključila z remije, druga pa z zmago Real Madrida.

Viktoria Plzen
Češki prvaki se bodo prvič pomerili z Real Madridom v Ligi prvakov. Sicer pa bo to tretji nastop češke ekipe v skupinskem delu  Lige prvakov, potem ko so zadnjič igrali v sezoni 2013/14. Lani je Viktoria Plzen igrala v ligi Evropa, kjer so izpadli v osmini finala.

Butragueño: “Navdušeni smo nad tem, da branimo našo krono”
“Vedno je težko, dobro moramo biti pripravljeni. Vemo, kaj pomeni to tekmovanje, na vsaki tekmi moramo dobro igrati, da bi se uvrstili v naslednji krog. Že veliko let igramo v tem tekmovanju, zato vem, da je vsaka podrobnosti ključnega pomena. Bo šest težkih tekem, zato moramo biti v najboljši formo, da se uvrstimo v naslednji krog.”

“Zelo smo ponosni, ko smo videli kako je Real Madrid prevladoval na slovestnosti in kako so naši igralci prejeli vse te nagrade. Vemo, da bo težko, vendar smo navdušeni, da bom lahko branili naslov še eno leto. Imamo zaupanje v naše igralce, ki so pokazali svoj konkurenčni duh in storili bomo vse kar bomo lahko, da bi našim navijačem prinesli še več veselja.”

SKUPINE LIGE PRVAKOV
Skupina A: Atletico Madrid (Španija), Borussia Dortmund (Nemčija), Monaco (Francija), Club Brugge (Belgija)
Skupina B: Barcelona (Španija), Tottenham (Anglija), PSV (Nizozemska), Inter (Italija)
Skupina C: PSG (Francija), Napoli (Italija), Liverpool (Anglija), Crvena zvezda (Srbija)
Skupina D: Lokomotiva Moskva (Rusija), Porto (Portugalska), Schalke (Nemčija), Galatasaray (Turčija)
Skupina E: Bayern München (Nemčija), Benfica (Portugalska), Ajax (Nizozemska), AEK Atene (Grčija)
Skupina F: Man City (Anglija), Šahtar Doneck (Ukrajina), Lyon (Francija), Hoffenheim (Nemčija)
Skupina G: Real Madrid (Španija), Roma (Italija), CSKA Moskva (Rusija), Viktoria Plzen (Češka)
Skupina H: Juventus (Italija), Manchester United (Anglija), Valencia (Španija), Young Boys (Švica)