X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Luka Modrić, Uefin nogometaš leta 2017/18

Luka Modric je prejel nagrado UEFA nogometaš leta 2017/18 ob žrebu skupin Lige prvakov na gala prireditvi v Monte Carlu. Vezist Real Madrida je bil v glasovanju boljši od Cristiana Ronalda in Salaha, potem ko je Modrić prav tako prejel tudi nagrado za najboljšega vezista v lanski sezoni Lige prvakov.

Za Modrićem je odlična sezona v kateri je z Real Madridom osvojil La Decimotercero, trinajsti naslov Lige prvakov, s hrvađko reprezentanco pa je na svetovnem prvenstvu v Rusiji osvojil drugo mesto ter na prvenstvu osvojil nagrado za najboljšega posameznika, Zlato žogo. Poleg tega je z Realom osvojil tudi naslov svetovnega klubskega prvaka ter evropski in španski superpokal. Za bele je v sezoni 2017/18 skupaj zbral 43 nastopov, pri tem pa je dosegel 2 gola in 7 asistenc.

Komisijo za izbor najboljšega igralca je sestavljalo 80 trenerjev klubov, ki so nastopali v skupinskem delu Lige prvakov in lige Evropa 2017/18, poleg njih pa je bilo v komisiji še 55 novinarjev, po eden iz vsake od držav članice UEFA. Končni rezultat je tako predstavljal seštevek glasov vseh trenerjev in novinarjev. Luka Modrić je tako skupaj prejel 313 točk, medtem ko je nekdanji napadalec Real Madrida, Cristiano Ronaldo prejel 223 točk, napadalec Liverpoola, Mohamed Salah, pa 134 točk. Med najboljšo deseterico sta bila še Varane (8. mesto) in Ramos (10. mesto).