X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Benzema dosegel več kot 200 golov za Real Madrid

Po dveh zadetkih na tekmi Lige prvakov proti ekipi Viktoria Plzen, je Karim Benzema presegel mejnik 200. doseženih golov (201 gol) za Real Madrid. Francoski napadalec je s tem postal sedmi igralec v zgodovini kluba, ki mu je uspelo preseči mejnik 200. golov. Pred njim je ta mejnik uspel Cristianu Ronaldu (451 golov), Raúlu (323 golov), Di Stéfanu (308 golov), Santillani (290 golov), Puskasu (242 golov) in Hugo Sánchezu (208 golov).

Na Doosan Areni je Benzema načel mrežo domačih z izjemno individualno akcijo v kateri je preigral domače branilce ter na koncu premagal tudi vratarja Hruško. Kasneje je dosegel še tretji gol Reala na tekmi, potem ko mu je Bale odlično podal pred domača vrata. Francoski napadalec se je nato oddolžil Valižanu z asisatenco za četrti gol Reala na tekmi.

Po igri je Benzema novinarjem priznal: “Danes smo igrali dobro, pokazali smo, da smo Real Madrid, ki želimo biti. Vsako leto so ekipe proti katerim igramo boljše. To moramo sprejeti in se boriti ter igrati dobro, da bi ustvarili čudovit nogomet in zmagali tekme. Vedeli smo, da bo to zapletena tekma in smo zato veseli, ker nadaljujemo zmagoviti niz brez prejetega gola.”

“Igram nogomet, da bi na novo napisal zgodovinske knjige in včasih ljudje ne razumejo kaj delam na igrišču. Tam sem, da pomagam svojim soigralcem in dam vse od sebe. Včasih dosežem zadetek in spet drugič ga ne, ampak najbolj pomembno je, da osvajamo naslove. Sedaj sem star 30 let in to je vedno bilo tako. Zelo sem ponosen na svoje gole. Je že visoka številka in to mi daje samozavest, da nadaljujem in dosežem še več golov. Vendar pa ne gre samo za to, da soežeš gole, ampak moraš biti najprej dober nogometaš, da si lahko potem tudi dober napadalec. Ko sem na igrišču si želim doseči gole, a ob enem tudi želim pomagati z asistenacmi, se braniti, napadati … opraviti delo, ki ga opravlja napadalec.”

Solari
“Solari je bil tudi igralec Real Madrida in tako ve veliko o igri. Sreča ekipe se je obrnila in upajmo, da se bo tako nadaljevalo. Zakaj do konca ne podpremo Solarija? Mislim, da opravlja dobro delo.”

Statistika
Benzema je dosegel zadetek za Real Madrid v vseh uradnih tekmovanjih in sicer so se njegovi goli razdelili med naslednja tekmovanja: 131 golov v La Ligi, 47 golov v Ligi prvakov, 17 golov v Copa del Rey, 3 goli na svetovnem klubskem prvenstvu, 2 gola v španskem superpokalu in 1 gol na UEFA superpokalu.