X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Luka Modrić osvojil nagrado Ballon d’Or 2018

Luka Modrić je v Parizu prejel zlato žogo, nagrado za najboljšega nogometaša leta, ki jo izročajo že vse od leta 1956. Revija France Football, ki podeljuje prestižno nagrado, je tako prepoznala odlično leto, ki ga je imel hrvaški vezist v dresu Real Madrida in hrvaške reprezentance. Modrić je bil na koncu prepričljivo najboljši, zbral je 753 točk. Na drugem mestu je bil Cristiano Ronaldo s 476 točkami, tretji je bil Antoine Griezmann s 414 točkami, četrti pa Kylian Mbappe s 347 točkami.

Luka Modrić, ki se letos lahko pohvali z osvojeno Ligo prvakov in naslovom svetovnega podprvaka s hrvaško reprezentanco, je sploh prvi Hrvat s to prestižno nagrado. Obenem je treba poudariti, da je bil izbran za najkoristnejšega igralca svetovnega prvenstva v Rusiji, dobil je nagrado za najboljšega nogometaša po izboru Fife “The Best” ter nagrado Uefe “Igralec leta”.

Modrić: “Zahvaljujem se mojim soigralcem v Real Madridu”
“To je prav poseben občutek. Težko najdem besede v tem trenutku. Zahvaliti se moram vsem soigralcem v Real Madridu in trenerjem. Prav tako se želim zahvaliti mojim soigralcem iz reprezentance. Že vse od rojstva sem želel igrati za velik klub. Kar težko se je zavedati, da sem v družbi tako slavnih nogometašev s to nagrado. Letošnje leto je bilo kot iz sanj.”

Ostali igralci Real Madrida
Real Madrid je bil klub z največ predstavniki med 30 nominiranci za najprestižnejšo posamično nagrado v svetu nogometa. 2 igralca Reala sta tako končala v prvi deseterici, potem ko je bil Raphaël Varane sedmi. Thibaut Courtois je bil 14., medtem ko sta Gareth Bale in Karim Benzema skupaj končala na 17. mestu. Serio Ramos je bil 19., Marcelo 22. in Isco na 29. mestu.