X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Večne sanje so postale resničnost

Na sobotno jutro sve se zbudile precej zgodaj. Navdušenje in napetost sta bili na vrhuncu. Že v dopoldanskih urah sva se odpravile do stadiona, do katerega sva imeli le 10 minut hoje. Okrog 12. ure je bilo še vse tiho. Spet sve šle nazaj do stadiona okrog 16. ure, saj sva morali prevzeti karte za tekmo. Takrat se je začelo. Vzklikanje, navijanje, predel Chamartin je bil oblečen v belo barvo.

Ko sva prevzele karte, sve se odpravile do ulice po kateri so se pripeljali nogometaši z avtobusom. KONČNOOO … Vzklikali smo in noreli, vsak po svoje.

Čez slabo uro smo lahko končno vstopili na stadion. Ko sve vstopile se nama je naježila koža, kajti razgled bil fenomenalen. Stadion se je polnil iz minute v minuto in vzdušje je postajalo vse bolj napeto. Še dobro uro sva čakali, da se je tekma pričela. Igrati je začela himna, okrog 60.000 navijačev nas je začelo prepevati in ploskati, ko so nogometni velemojstri pritekli na zelenico Santiaga Bernabeu.

Tistega dne so beli igrali proti Espanyolu. Tekma je bila napeta že od samega začetka, napadali so eni in drugi. Napetost je naraščala in končno GOOOL, zadel je Marco Asensio, čeprav je sodnik sprva dosodil ofsajd, je po ogledu posnetka dosodil v našo korist in takoj sem si odahnila. Cel stadion je vzklikal, se veselil, prepeval himno. Tekma je bila napeta do zadnje sekunde.

Po koncu tekme sva še z prijateljico sedele na sedežih, dokler naju niso varnostniki napotili proti izhodu. Srce mi je bilo dvakrat hitreje kot ponavadi – tekme in vzdušja se ne da opisati z besedami.

Naslednji dan sve se odločile, da greve na Tour de Bernabeu. Santiago Bernabeu je res poseben stadion, pa tudi če je prazen. Ogledali sva si praktično celoten stadion slačilnice, klopi ob zelenici, muzej in vse njihove lovorike. Usedle sve se pa tudi na avtobus (replika) in podoživljale vožnjo iz trening centra do stadiona.

Uresničile so se mi največje sanje. Santiago Bernabeu bom še sigurno obiskala. Priporočam, da si vsak (pa tudi če ni navijač Real Madrida) ogleda tekmo na tem spektakularnem stadionu. Zahvalila bi se predsedniku Marku z njegovimi hitrimi odgovori, saj sve povpraševanje za karte dale komaj malo več kot 1 mesec pred tekmo. Tudi pri dvigu kart ni bilo nobenih problemov.

Hala Madrid y Nada Mas

Reportažo s tekme španske La Lige, Real Madrid 1-0 Espanyol (22.09.2018, stadion Santiago Bernabeu, Madrid) je napisala Sara Belcl.