X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Zinedine Zidane se vrača v Real Madrid

Zinedine Zidane (23.06.1972, Marseille) je novi trener Real Madrida. Francoz se vrača v klub kjer je kot igralec in kot trener ustvaril zgodovino. Z njim na klopi belega baleta je ekipa uživala v eni od najbolj slavnih obdobij legende najboljšega kluba na svetu. V dveh letih in petih mesecih, kolikor je bil do sedaj trener Real Madrida, so beli osvojili 9 naslovov: 3 naslove Lige prvakov, 2 naslova svetovnega klubskega prvaka, 2 naslova evropskega superpokala, 1 naslov La Lige in 1 naslov španskega superpokala.

Zgodovina Real Madrida in Zidana gresta z roko v roki. Heroj Realovega devetega naslova Lige prvakov je s svojim nepozabnim golom v Glasgowu ostal povezan z Real Madridom tudi po upokojitvi. Zizou se je nato vrnil v klub najprej kot asistent ob 10. naslovu Reala v Ligi prvakov, nato pa kot trener druge ekipe Real Madrida, Castille, kjer je ostal do 4. januarja 2016, ko je zavzel položaj trenerja prve ekipe Real Madrida in na njem ostal do 31. maja 2018. V manj kot treh sezonah je dosegel mejnik, katerega ni uspelo doseči nikomur drugemu. Postal je edini trener v zgodovini, ki je osvojil 3 naslove Lige prvakov zaporedoma.

Zidane je na čelu stroke Real Madrida zbral 149 tekem in zabeležil 104 zmage. Zadnjo zmago je dosegel prav v finalu Lige prvakov v Kijevu, ko je osvojil 13. naslov Lige prvakov za Real Madrid. Poleg osvojenih naslovov je Francoz podrl tudi več rekordov. V svojih prvih 70. tekmah na klopi Real Madrida je zabeležil rekord med trenerji belega baleta saj je zbral kar 51 zmag, 14 remijev in 5 porazov. Poleg tega je Real z njim na klopi podrl tui španskih rekord v številu tekem na zaporednih tekmah, in sicer je Real zadel vsaj enkrat na 73 zaporednih tekmah ter rekord v številu zaporednih tekmah brez poraza (40 tekem).

Njegov oder kot igralec
V petih sezonah kot igralec Real Madrida je Zidane osvojil 1 naslov Lige prvakov, 1 naslov Interkontinentalnega pokala, 1 naslov evropskega superpokala, 1 naslov La Lige in 2 naslova španskega superpokala. Poleg tega njegova kariera kot nogometaš vključuje tudi naslov svetovnega prvaka in evropskega prvaka s francosko reprezentanco, prav tako pa je osvojil tudi Zlato žogo (Ballon d’Or).

Lovorike kot trener Real Madrida:
3 naslovi Lige prvakov
2 naslova svetovnega klubksega prvenstva
2 naslova evropskega superpokala
1 naslov La Lige
1 naslov španskega superpokala

Lovorike kot igralec Real Madrida:
1 naslov Lige prvakov
1 naslov Interkontinentalnega pokala
1 naslov evropskega superpokala
1 naslov La Lige
2 naslova španskega superpokala