X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

26 let brez Dražena Petroviča

Na današnji dan, 7. junija 1993, je v prometni nesreči v Nemčiji pri vsega 28. letih umrl košarkarski virtuoz Dražen Petrović. Kljub svoji starosti je bil že legenda svetovne košarke, po vsega eni odigrani zvezdniški sezoni za Real Madrid. V sezoni 1988/89 se je tako priljubil in zapisal v spomin navijačem belega baleta z nekaj nepozabnimi predstavami, ki so pomagale Realu do osvojitve pokala Saporto in Copa del Rey.

Dražen Petrović se je rodil v Šibeniku (Hrvaška) 22. oktobra 1964. Pred prihodom v Real Madrid je bil ključni igralec za Šibenko in Cibono Zagreb. Za seboj je pustil zapuščino kot en največjih košarkarjev, če ne kar največji evropski košarkar, ki je blestel tudi v NBA. V NBA je tako igral za ekipo Portland Trail Blazers in New Jersey Nets. Po njegovi tragični smrti pa so Netsi za vedno upokojili tudi njegov dres s slavno številko 3.