X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Marcelo, 14 sezon v Real Madridu

Glede na to, da je pred vrati začetek sezone 2019/20, to pomeni da Marcelo vstopa v svojo 14. sezono kot igralec Real Madrida. S 4 naslovi Lige prvakov, 4 naslove svetovenga klubskega prvaka, 3 naslovi UEFA superpokala, 4 naslovi La Lige, 2 naslovoma Copa del Rey in 3 naslovi španskega superpokala je Marcelo tudi tujec, ki je preživel največ sezon v Real Madridu.

Marcelo je v svojem času kot Madridista dosegel veliko, vendar si bo še naprej prizadeval doseči največje dosežke. Prejšnjo sezono je prehitel Butragueña in Amancia na seznamu odigranih tekem za Real Madrid. Njegovo napadalno znanja so ključnega pomena za moštvo, potem ko je v zadnjih 13 sezonah doseglo 36 golov.

Rekord med tujec
Marcelo je do sedaj odigral 486 tekem za Real Madrid, s čimer je po številu tekem drugi tujec v zgodovini kluba, pred njim pa je na tej lestiici samo Roberto Carlos (527 odigranih tekem). Vseeno je pa rekorder med tujci, ki so igrali v zgodovini Real Madrida, saj je do sedaj zbral 335 zmag v belem dresu.