X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Zadovoljstvo in hvaležnost ob ogledu tekme Real Madrida

Madrid; destinacija, katero sem nameraval obiskati odkar navijam za Real, pa se nekako nikoli ni izšlo. Vse do lani, ko sem kot darilo za rojstni dan prejel vzpodbudo za obisk španske prestolnice in sedaj izgovorov ni bilo več. Spomladi 2019 bo čas za naju in Madrid!

In potem se je začelo. Letalske karte, nastanitev, mestne znamenitosti, javni prevoz, flamenco show, popularne restavracije na Trip Advisorju in pa seveda nakup kart za ogled tekme Real Madrida. Tukaj moram omeniti, da so mi bili fantje iz Real Madrid Slovenija v ogromno pomoč. Čeprav sem jih kontaktiral že malo pozno, so mi brez zapletov uredili karte za tekmo in skupinski popust za Tour Bernabeu. Hvala še enkrat Mare!

Madrid je fascinantno velemesto, ki te takoj potegne vase. Gran Via, Puerta Del Sol, Plaza De Mayor in Las Ventas so znamenitosti vredne večkratnega ogleda, ampak prvi vrhunec zame je bil ogled stadiona Santiago Bernabeu. Tukaj sva se prvič srečala s fantoma s Koroške, s katerima sva bila dogovorjena, da se dobimo pred stadionom. Benjamin in Ožbej sta poskrbela za vse reči okoli vstopnic. Hvala tudi vama!

Estadio Santiago Bernabeu te pritegne že, ko ga prvič vidiš od daleč, ko pa enkrat vstopiš vanj, se pa kot Madridista tam počutiš, kot doma. Ogled poteka na najvišjem nivoju in res sva si vzela čas za čisto vse. Priznati moram, da sem imel pred ogledom res visoka pričakovanja in resnično me ni nič razočaralo. Soba s trofejami, legende kluba, individualne nagrade igralcev in še mnogo drugih stvari na ogled, vse skupaj pa pospremljeno z LCD monitorji, na katerih se vrtijo znamenite tekme, goli in poteze igralcev, ki so zaznamovali najrazličnejša obdobja tega velikega kluba. Priznam; ko sem prišel do San Ikerja so se mi orosile oči. Verjetno ne rabim posebej razlagati zakaj.

Ogled je bil poln vtisov, ampak časa za premlevanje vsega skupaj ni bilo ravno veliko. Že naslednji dan je bila namreč na sporedu tekma, naš nasprotnik pa Villarreal. Z Benjaminom in Ožbejom smo se dobili že dobri dve uri pred tekmo. Prevzela sva najini karti in se pridružila njuni družbi; še en par iz Slovenije in Chris, Američan iz Floride, katerega sta spoznala prejšnji dan. Zanimiv dečko, ki se je zaljubil v Evropo, nam je obljubil, da bo ena njegovih naslednjih destinacij tudi Slovenija.

Kljub temu, da ima Real eno najslabših sezon (2018/19) v svoji zgodovini, se to pred stadionom ni preveč poznalo. Veliko število navijačev v belih dresih, prodajalci navijaških rekvizitov in pa (takrat še) poceni pivo te vabi k obisku dogodka. Ko so se odprla vrata našega sektorja, smo poiskali naše sedeže in čakali na začetek tekme. Zidane je na zelenico poslal precej pisano zasedbo. Od prvotimcev so prišli na teren Courtois, Carvajal, Varane, Kroos, Marcelo, Casemiro in Lucas Vazquez. Sergio Ramos, Bale, Modrić in Benzema niso bili niti med rezervami.

Že v 84. sekundi tekme je za Real zadel Mariano in vzdušje na stadionu je v trenutku postalo precej boljše. Mimogrede, to je bil najhitreje dosežen zadetek Reala v sezoni 2018/19. Villarreal se seveda ni predal in kaj kmalu je prišel do izenačenja. V 11. minuti je zadel Gerard Moreno. Real je vseeno prevzel pobudo in konstantno pritiskal, kar se je obrestovalo še pred polčasom. V 40. minuti je zadel Jesus Vallejo.

Tudi v nadaljevanju je bil Real precej boljši nasprotnik in že v 49. minuti je Mariano zadel še drugič. V drugem polčasu so v igro vstopili Isco, Asensio in Vinicius Jr. Slednji je odigral prvo tekmo po poškodbi in prejel lep aplavz publike. Končni izid tekme je v 94. minuti srečanja postavil Jaume Costa. Zmaga s 3 proti 2 torej. Ni slabo, glede na vse težave s katerimi se spoprijema najboljši klub na svetu. Stadion, ki je bil po moji oceni nekje na pol poln se je počasi začel prazniti. Tudi midva sva se odpravila, še prej pa se seveda prisrčno poslovila od naših kompanjonov.

Kljub sezoni za pozabo sem kot velik navijač Reala zadovoljen in hvaležen, da sem lahko izkusil vse skupaj. Se bom še kdaj vrnil v Madrid? Skoraj prepričan sem, da ja. Toda takrat hči ne bo ostala doma. Šla bo zraven naju; v belem dresu!

Reportažo s tekme La Lige, Real Madrid 3-2 Villarreal (5.5.2019, stadion Santiago Bernabéu, Madrid, Španija) je napisal Mitja Jeseničnik.