X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Melodija, ki nas kliče na pot – Liga prvakov v Bruggu

Liga prvakov je edinstveno tekmovanje, ki je močno zapisano v genih tako igralcev kot navijačev Real Madrida, saj smo z naskokom najboljše moštvo v zgodovini tega tekmovanja. Himna lige prvakov je češnja na torti, melodija, ki jo verjetno pozna vsak ljubitelj najbolj priljubljene postranske stvari na svetu, zato ni nič čudnega, da bi rad vsak navijač nekoč videl tekmo svojega najljubšega kluba v najboljšem klubskem tekmovanju. Z Aljažem in Gašperjem smo prisostvovali že na kar nekaj tekmah Madrida v Ligi prvakov, a melodija pred začetkom tekme je tako močna, da nas vabi vsako leto. Letos smo si po žrebu zadali cilj, da obiščemo Belgijo, pobarvamo novo državo na zemljevidu in dodamo novo tekmo Real Madrida v mozaik spominov, ki nam jih je pričaral najboljši klub na svetu.

imgur.com imgur.com

Začetek potovanja je že kar standarden – letališče v Benetkah, kjer se vkrcamo na letalo proti Bruslju in se čudimo nad cenovno dostopnimi letalskimi kartami, saj je povratni let stal toliko kot boljše kosilo v ljubljanski restavraciji, tako da so tekme Real Madrida ob nekoliko zgodnješi organizaciji resnično bolj dostopne kot kadarkoli prej. Kratek let do Bruslja, kjer v poslovalnici rent-a carja spoznamo še druga dva člana Kluba navijačev Real Madrid Sloveniji – Peña Madridista Eslovenia Rafaela in Davida, ki ju je melodija lige prvakov prav tako zvabila na tekmo v Belgijo in že se odpravimo na pot proti uro in pol oddaljenemu Bruggu, ki v decembrskem času gosti enega lepših božičnih sejmov, zato je naša destinacija – center. Pred odhodom na glavni trg in obveznem hmeljevem napitku oziroma vroči čokoladi – kakor si kdo zaželi – se ustavimo še v hotelu in prevzamemo karte za tekmo. Vstopnice za Ligo prvakov so cenovno veliko bolj prijazne do navijačev v primerjavi s špansko ligo, saj tam domači klubi pogosto dvignejo cene vstopnic za gostujoče navijače Madrida, medtem ko je v evropskem tekmovanju cena veliko nižja in ne sme presegati določene meje. Na hitro si ogledamo božični sejem, poizkusimo nekaj lokalnih specialitet, vključno s svetovno znanimi vaflji in se pripravo na tekmo. Šali, zastave in dresi že klasično na gostujočih tekmah romajo v nahrbtnik, da se izognemo morebitnim nevščenostim, a tokrat nas preseneti oddaljenost gostujočega sektorja, do katerega smo hodili slabo uro, čeprav smo se ob izstopu iz taksija znašli čisto pri stadionu. Sledil je še izjemno dolgotrajen varnostni pregled, ki ga nisem doživel še na nobeni gostujoči tekmi in še dobro, da z Gašperjem vedno teživa, da moramo biti dve uri pred tekmo na stadionu za obvezne slike, saj bi v nasprotnem danes zamudili tekmo.

imgur.com imgur.com

imgur.com imgur.com

Stadion Jan Breydel je bil dve uri pred tekmo že kar dobro napolnjen, prav tako gostujoči sektor, čeprav se je večina ljudi stiskala na polovici, ki je bila pod streho, saj bi ob močnejših nalivih bili na drugi strani popolnoma mokri. A dež nas ni več skrbel, ko smo zaslišali melodijo Lige prvakov. Spet smo tukaj. Najboljše klubsko tekmovanje. Najboljši klub na svetu. Tekme kot po navadi ne bom opisoval, saj verjamem, da ste jo vsi videli, smo pa bili na tribuni v družbi zagriženih navijačev in ponosnih Špancev, ki so se s kar nekaj psovkami lotili katalonskega politika, ki je želel poskrbeti za osamosvojitev Katalonije in je sedaj v belgijskem azilu. Na koncu smo bili seveda zadovoljni z novo zmago Madrida, jaz še toliko bolj z novim golom Modrića in ob pogovoru z Davidom in Rafaelom smo se strinjali, da moramo kmalu spet na novo tekmo. Sledil je povratek v center, kjer smo imeli rezervirano nastanitev, naslednji dan pa vožnja nazaj v Bruselj in letalo domov. Čeprav je bil izlet nekoliko krajši in smo večino časa preživeli v avtu ali na letalu smo se strinjali, da je za nogometno tekmo Real Madrida vredno vse. Počasi pa je v nas že začel odzvanjati znana melodija … do naslednjič Liga prvakov.

imgur.com imgur.com

Reportažo s tekme Lige prvakov, Club Brugge 1-3 Real Madrid (11.12.2019, stadion Jan Breydel, Brugge, Belgija) je napisal Luka (luka89), foto Gašper (gasperxp).