X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Tudi vam bi bilo všeč

Bilo je kratko, a okusno, sončno in pekoče. Ko je bil znan razpored španske lige, sva z Gašperjem takoj vedela: »Hočeva na Mallorco!« Kaj je lepšega, kot pozno jeseni ujeti toplo vreme, dobro hrano in Realovo tekmo na novem štadionu – vsaj za naju?

Da je bilo sladko že na poti do letališča na Dunaju, je poskrbela Gašperjeva punca Sanja z odličnim piškotki. Edini problem je bil, ker sva vse pojedla že do avstrijske meje, toda nič hudega, v jutranjih urah sva bila hitro na Dunaju.

Ko sva pristala na Mallorci, nama je bilo tako jasno, da bova uživala. Toplo vreme, lepe plaže, kratke hlače, japonke … Kot da ni konec oktobra, ampak sredi poletja. Takoj sva se odpeljala do mesteca Soller na severozahodu otoka, občudovala arhitekturo, zvečer pa odšla do bližnje plaže s prekrasnim zalivom in številnimi restavracijami ob morju. Malo sva izbirala, ampak ko sva slučajno naletela na prosto mizo v povsem polni restavraciji, ker je ravno odpovedal neki drug par, sva priložnost takoj zagrabila in jedla in pila pozno v noč. Čeprav sva morda komu delovala kot zaljubljen par ob svečkah za mizo za dva, se kaj prida nisva dala motiti – midva sva samo praznila krožnike in kozarce.

Prvi večer je bil odličen, naslednje jutro še bolj. Odpravila sva se proti hotelu za podpise z igralci in ker sva bila med prvimi, sva lahko pustila avtomobil povsem ob hotelu. Gašper je imel s seboj več kot deset dresov, zato so njegovo zagretost občudovali celo domači navijači, vendar nič ni bilo odveč – ko sta se na podpisih prikazala Raphael Varane in Karim Benzema, je imel Gašper oba dresa s seboj (mislim, da celo edini med vsemi navijači), kmalu zatem pa tudi oba podpisa. In da je bilo dopoldne še lepše, sva slučajno na hotelskem vrtu zagledala še Chenda (nekdanjega nogometaša, sedaj delegata ekipe) in brez zadržkov je ugodil najini prošnji za skupno fotografiranje.

imgur.com imgur.com

imgur.com imgur.com

Odlično vreme je bilo ponovno na najini strani, zato sva odšla na popoldanski lov za lepimi plažami. Na zemljevidu sva našla nekaj zalivov, toda ko sva se pripeljala do tja, sva ugotovila, da naju do morskega raja čaka kar konkreten sprehod. Kljub temu sva imela dovolj časa, da sva se spuščala po ozki in zaviti potki; in nima ni bilo žal – plaža je bila prekrasna, toda veselje ni bilo prav dolgotrajno. Skočila sva v morje, naredila nekaj zaveslajev, ko je ravno mene usekala meduza. Takoj sva šla ven in tudi nazaj proti avtomobilu.

imgur.com imgur.com

K sreči sva v bližnjem obmorskem mestecu našla lekarno, zato je bila tudi opeklina kmalu ohlajena, še večje veselje pa je nastalo, ker je bila tik ob lekarni odlična restavracija. Ribice, hobotnica, sirček, pršutek, vino, pivo … Ni kaj, tudi vam bi bilo všeč.

Kmalu je prišel čas za tekmo in spet je šlo vse kot po maslu. Parkirni prostor sva najprej našla tik ob hotelu za prevzem kart in čez deset minut še parkirni prostor povsem ob štadionu. Še nikoli prej in še nikoli kasneje ni bilo tako malo organizacijskih težav.

Ampak očitno sva s tem porabila vso srečo za naše nogometaše. Resda sva bila sprva vesela zaradi napadalne enajsterice z Jamesom, Iscom, Vinicusom, Jovićem in Benzemajem, toda Real Madrid je igral povsem neprepoznavno in na koncu celo izgubil. Tolažba? Nova okusna večerja v središču Palme de Mallorce!

Poraz sva kmalu pozabila, k temu pa je pripomogel tudi čudovit nedeljski road-trip po vzhodnem delu otoka. Vasice, plaže, pivo, sprehodi, pršut, vino, morje, mivka, mango … Malo je pihalo, ampak ravno prav. Odpočila sva si telo in duha, za piko na i pa sva našla še argentinsko restavracijo z vsemi mesnatimi dobrotami – krvavico, pečenico in zrezkom.

Zadnja postaja je bilo majhno turistično mestece Portocolom in prav sta uganili – spet sva odlično jedla in pila ter spet sva spominjala na zaljubljen par. Tako pač je, če prideta v gostilno dva, prosta pa je samo miza za dva.

Sledila je še vrnitev domov, ki pa je bila občutno predolga. Letalo AirLauda je vzletelo skoraj deset ur kasneje, ves izgubljeni čas pa sva preživela na letališču. A nič zato, četudi je bilo nekaj sitnosti, je ta Mallorca še vedno prinesla bistveno več lepih spominov kot slabih. In zares, tudi vam bi bilo všeč!

Vsekakor pa nič od tega ne bi bilo mogoče brez našega navijaškega kluba in predsednika Mareta!

Reportažo s tekme La Lige, Mallorca 1-0 Real Madrid (19.10.2019, stadion Son Moix, Palma de Mallorca, Španija) sta pripravila Aljaž in Gašper.