X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

“Tista 93. minuta je bila zgodovinska”

Lizbona, 24. maj 2014. Tekla je 93. minuta velikega finala Lige prvakov med Real Madridom in Atlético Madridom. Rezultat 0:1 za rdečebele, ko Modrić servira predložek iz kota, v kazenskem prostoru Atletica pa Sergio Ramos z nebeškim skokom in spektakularnim strelom z glavo izenači rezultat na 1:1 (zadetek je bil dosežen natanko v 92. minuti in 48 sekundi tekme). Od takrat naprej, so v podaljšku zadeli še Bale, Marcelo in Cristiano Ronaldo, s čimer je Real napravil popoln preobrat in slavila zmago s 4:1. Omenjena tekme je bila začetek legendarnega pohoda belega baleta, ki je v petih letih kar štirikrat osvojil naslov Lige prvakov. Ob šesti obletnici “La Décime” (Realovega desetega naslova Lige prvakov, op.p.) sta o tem čarobnem trenutku spregovorila glavna dva junaka, ki bo za vedno ostal v spominu Madridist po celem svetu. Sergio Ramos se spominja tiste noči: “Z eno besedo bi rekel, da je bila zgodovinska, saj mislim, da je moj gol v Lizboni spremenil zgodovino Real Madrida. Zgodovinsko in čarobno, ker je Real Madrid čaroben svet in mi imamo srečo, da smo del njega.”

“Prva stvar, ki mi pride na pamet, ko pomislim na Lizbono, je pokal Lige prvakov. Po toliko letih borbe, da smo lahko najprej uživali v tem finalu in ga nato zaključili še z zmago. Takrat misliš na vso svojo družino in na vsa odrekanja ter trud, ki si ga vložil v toliko letih. To je lepota nogometa, nagrada pa je dvig lovorike Lige prvakov in dodatek v življenjepisu.”

Identiteta kluba
“Mislim, da je zapisano v genih Real Madrida, da se bori do konca. Dokler obstaja najmanjša možnost, naj bo to minuta ali sekunda, sem vedno verjel, da je to mogoče.”

“Res je, bil je fantastičen gol z glavo, realizacija, skok, razdalja, Thibaut v golu, ki je ogromen med vratnicama. Mislim, da je bil tam edino mesto, kjer bi žoga lahko šla v gol. Bil je odličen predložek Modrića, stekel sem v sredino kazenskega prostora, saj je bilo tam največ igralcev in ob tem upal, da bom prišel do bloka s strani ostalih. Godín me je pokrival, tam so bili Bale, Cristiano … Tekel sem v sredino kazenskega prostora, kot puščica v sredino. V tistih desetinah sekunde in ob toliko igralcih v kazenskem prostoru Godín ni imel časa, da bi reagiral, ko sem se znašel pred njim. Tisti meter mi je omogočil, da sem se podal v kazenski prostor in dobil skoraj prost strel z glavo, popolna izvedba v 93. minuti za izenačenje, ki nas je popeljal v podaljška.”

Modrić: “Prepričan sem bil, da bomo dosegli zadetek”
“Bil sem zelo miren s prepričanjem, da bomo dosegli gol. Sergio je bil na dobrem mestu, dobro se je postavil in potem kako se je dvignil, da je dosegel gol, je bilo zgodovinsko. Bilo je neverjetno.”

“V tisti sezoni smo veliko trenirali situacije ob izvajanju kotov. Že na prejšnjih tekmah Lige prvakov smo odigrali na podoben način, denimo proti Bayernu in na nekaj tekmah v La Ligi. Pomembno je bilo servirati dobro žogo v kazenski prostor, kar mi je uspelo, toda Sergio je odlično vtekel in odlično zaključil.”