X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Šesta obletnica smrti Alfreda Di Stéfana

Šest let je minilo, odkar smo se poslovili od legendarnega Alfreda Di Stéfana, ki je spremenil potek zgodovine Real Madrida. 7. julija 2014 je plavolasa puščica “Saeta Rubia”, kot je bil nadimek Alfreda, umrl v starosti 88. let v madridski bolnišnici General Universitario Gregorio Marañón, kamor so ga sprejeli dva dni prej, ko je doživela srčni infarkt.

Di Stéfano se je vpisal v anale nogometne zgodovinse, potem ko je vodil legendarno moštvo belega baleta, ki je osvojilo prvih pet naslovov evropskega pokala zapored. Alfredo je s številko 9 na dresu blestel po celotnem igrišču in vnesel šampionski duh v madridski klub, da je Real Madrid postal največji klub na planetu. Z glavno vlogo v zgodbi je Realu tako poleg prej omenjenih evropskih pokalov pomagal, da se je vitrina zapolnila še s pokalom medcelinskega pokala, dvema latinskima pokaloma, osmimi naslovi La Lige in enim španskim pokalom.

Največji igralec vseh časov je med letoma 1953 in 1964 prebujal navijače Real Madrida na 396 tekmah, na katerih je dosegel 308 golov. Njegove fantastične predstave so bile nagrajene tudi na individualnem nivoju, potem ko je prejel nagrado Ballon d’Or in tudi nagrado Super Balon d’Or, s katero se mu je revija France Football poklonila leta 1989 za neverjetno kariaro. Še danes je tako edini igralec, ki mu je pripadla ta čast, da je prejel to prestižno priznanje. Petkrat je prejel tudi nagrado Pichichi za najboljšega strelca španskega prvenstva.

Legenda in ikona
Svetlolasa puščica, ki se je rodila 4. julija 1926 v Buenos Airesu, je tudi po igralski karieri še naprej igrala pomembno vlogo v zgodovini Real Madrida. Kot trener belega baleta je vodil ekipo do naslova španskega superpokala, poleg tega pa je pomembno pripomogel k vzponu slovite “Quinte del Buitre”. Njegov pomen in prispevek k zapuščini Real Madrida se je kasneje odražal tudi v tem, da je bil imenoval za častnega predsednika kluba. Kot dodatno počastitev pa se po njem poimenoval tudi stadion v vadbenem centru Real Madrid, kjer prva ekipa trenutno igral svoje domače tekme v zaključnem delu aktualne sezone La Lige.