X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Uradno obvestilo: Iker Casillas

Ob uradni objavi Ikerja Casillasa o njegovi upokojitvi iz sveta profesionalnega nogometa, želi Real Madrid C. F. izkazati občudovanje in ljubezen do ene največjih legend našega kluba in svetovnega nogometa.

Najboljši vratar v zgodovini Real Madrida in španskega nogometa se nam je pridružil pri devetih letih. Tukaj je odrastel in 25 let branil naš dres, s čimer je postal eden naših najbolj prepoznavnih kapetanov vseh časov. Iker Casillas si je prislužil ljubezen madridisma in je simbol vrednot, ki jih predstavlja Real Madrid.

Danes eden najpomembnejših nogometašev v naši 118-letni zgodovini zaključuje nogometno pot igralec, ki ga imamo radi in ga občudujemo, vratar, ki je s svojim delom in zglednim vedenjem tako na igrišču, kot zunaj njega, povečal zapuščino Real Madrida.

V 16 sezonah je za prvo ekipo Real Madrida odigral 725 tekem in v tem času osvojil 19 naslovov: 3 naslove Lige prvakov, 3 naslove svetovnega klubskega prvaka, 2 naslova evropskega superpokala, 5 naslovov španske La Lige, 2 naslova Copa del Rey in 4 naslove španskega superpokala. Na Portugalskem je s Portom osvojil 2 naslova portugalske lige, 1 pokalni naslov in 1 naslov portugalskega superpokala. Za reprezentanco Španije je odigral 167 tekem in pri tem osvojil 1 naslov svetovnega prvaka, 2 naslova evropskega prvaka in 1 naslov svetovnega prvaka do 20 let.

Iker Casillas je bil petkrat izbran v najboljšo enajsterico na svetu FIFA FIFPro, petkrat pa je bil razglašen za najboljšega vratarja na svetu s strani IFFHS. Njegova impresivna športna kariera je bila priznana tudi z nagrado Princ Asturije za šport, velikim križem kraljevega reda za športne zasluge, zlato medaljo kraljevega reda za športne zasluge in zlato medaljo madridske skupnosti.

Iker Casillas pripada srcu Reala iz Madrida in bo v njem za vedno. Real Madrid bi rad njemu in njegovi družini prenesel ljubezen našega kluba, ki je klub njegovega življenja.

imgur.com imgur.com imgur.com

imgur.com imgur.com

imgur.com imgur.com imgur.com

imgur.com imgur.com

imgur.com imgur.com imgur.com