X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

100. gol Sergia Ramosa za Real Madrid


Talenti Sergia Ramosa res ne poznajo meja. Kapetan belega baleta se je vpisal med strelce na tekmi Lige prvakov proti Interju ter s tem dosegel svoj 100. gol za Real Madrid. Kapetan je prišel do stotice v svoji 16. sezoni v klubu in med strelce se je vpisal v prav vsaki sezoni posebej. Po koncu tekme mu je predsednik Florentino Perez podaril spominski dres, Ramos pa je ob svojem navdušenju dejal: “Posamezni rekordi so drugotnega pomena, vendar je lepo, ko so prepoznani tvoji dosežki, trud in odrekanje v vseh teh letih. Ne ​​dosežeš vsak dan svoj 100. gol, še toliko bolj, če si branilec. Dokler nam bodo ti goli pomagali do zmag in prinašali pozitivne stvari ekipi, potem bom resnično vesel. Ob tem upam, da jih pride še več.”

Zmaga nad Interjem
“Dokler bomo še naprej presenečali ljudi, je to dober znak. Zadovoljni smo, ker je bila res težka tekma, veliko je bilo na kocki. So zelo trdna ekipa z zelo jasnim slogom igre in to s pridom izkoriščajo. Vendar smo dosegli dober rezultat in tri res pomembne točke. Skupina je bila videti težka, a nocojšnja zmaga je bila ključnega pomena.”

“Ko ekipa zmaga, igralci pridobijo samozavest. Vendar se moramo potruditi, da nas vse to ne zaslepi in da delamo tisto kar delamo najbolje, to je igranje nogometa. Danes je bila tekma za nas kot finale. Vse je bilo na kocki. Bila je nujna zmaga. Potem, ko se močno potrudiš za vodstvo in oni izenačijo, se moraš še enkrat potruditi za vodstvo in ekipa je to storila. Šli smo po zmago in obrestovalo se nam je. V Ligi prvakov moraš tvegati ali pa boš bil kaznovan.”

Obramba
“Nogomet postaja vse bolj izenačen in težje se je ubraniti pred ekipami s toliko talentiranimi in tehnično sposobnimi igralci. Še naprej moramo izboljšati našo igro in na tem trdo delamo. Trudimo se ponovno obrambno trdnost, ki smo jo imeli, vendar to ni enostavno. Tudi drugi trpijo in poskrbeli bomo, da bomo še naprej napredovali.”

Rekorder
Toni Kroos je iz kota lansiral v kazenski prostor idealen predložek, Sergio Ramos pa je bil kot nebeški skakalec najvišji in z glavo poslal žogo za hrbet Handanoviča v vratih Interja. Na takšen način je Seviljčan dosegel svoj 100. gol v belem dresu, tri od teh je dosegel v tej sezoni, ko je prej že zadel proti Betisu in Barceloni. Njegove najljubše žrtve so Sevilla (sedem golov), sledita Atlético Madrid in Athletic Bilbao (šest golov vsakemu). Kapetan je najboljši branilec v zgodovini Real Madrida in La Lige, vendar to ni edini rekord ob njegovem imu, potem ko je španski branilec postal najboljši strelec med branilci tudi v reprezentančnem dresu.