X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

14 let brez Puskasa

17. novembra 2006 je v 80. letu starosti po dolgotrajni bolezni umrl Ferenc Puskas, eden najboljših napadalcev v zgodovini Real Madrida. Madžarski igralec je zaradi svojih strelskih sposobnosti postal legenda svetovnega nogometa, v Real Madridu pa je skupaj z Di Stéfanom, Kopo, Rialom in Gentom sestavljal sanjski napad.

Puskas se je rodil v Budimpešti 1. aprila 1927, kraljevemu klubu pa se je pridružil pri 31. letih starosti. Njegove predstave so pomagale oblikovati eno najuspešnejših obdobij kluba, v katerem je Real Madrid osvojil 3 naslove evropskega pokala, 1 medcelinski pokal, 5 naslovov La Lige in 1 naslov španskega pokala. Pri tem je Ferenc na 262 tekmah dosegel 242 golov in je trenutno še naprej šesti strelec Reala.

Pečat v svetovnem nogometu
Med njegovimi nepozabnimi trenutki kot Madridista ne gre mimo finale petega evropskega pokala, v katerem je leta 1960 proti Eintrachtu iz Frankfurta dosegel štiri zadetke. Puskas s tem še vedno drži rekord kot igralec, ki je dosegel največ golov v enem finalov najvišjega evropskega tekmovanja. Kot poklon njegovi karieri je v športnem centru Valdebebas njegov doprsni kip, FIFA pa je po njem poimenovala nagrado za najboljši gol leta (Puskasova nagrada).