X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Legendarnih 119 let Real Madrida

Real Madrid danes praznuje svoj 119. rojstni dan. 6. marca 1902 je bil uradno izvoljen prvi upravni odbor madridskega nogometnega kluba, ki je zaznamoval rojstvo najboljšega kluba na svetu. Od takrat naprej je Real Madrid postal simbol športa in 23-kratni evropskih prvak (13 v nogometu in 10 v košarki), s čimer je še izboljšal svoj legendarni status.

Premoč kluba v Evropi gresta z roko v roki s premočjo v La Ligi. V lanskem letu je klub osvojil 34. naslov španskega prvaka in še povečal prednost pred zasledovalci na vrhu te lestvice. Na preostalem spektakularnem seznamu lovorik zagotovo izstopajo tudi naslednji naslovi: 13 naslovov Lige prvakov, 7 naslovov svetovnega klubskega prvaka, 4 naslovi evropskega superpokala, 2 naslova pokala UEFA, 19 naslovov Copa del Rey, 11 naslovov španskega superpokala, 1 naslov ligaškega pokala in 2 naslova latinskega pokala. Poleg tega je FIFA izbrala Real Madrida tudi za najboljši klub 20. stoletja.

Lani je klub pod vodstvom legende kluba, Raúla, v finalu v Nyonu prvič osvojil tudi naslov UEFA mladinske Lige prvakov. Ženska ekipa in njena mladinska akademija sta lani poleti začeli novo poglavje v zgodovinskih knjigah madridskega Reala.

Košarka
Košarkarska ekipa je še en primer uspeha Real Madrida in v zadnjih letih se polnijo tudi vitrine košarkarske ekipe, saj je ekipa zbrala 10 naslovov Evrolige, 35 naslovov španskega prvaka, 28 naslovov Copa del Rey, 7 naslovov španskega superpokala, 4 naslove medcelinskega pokala, 1 naslov svetovnega klubskega prvaka, 4 naslove evropskega pokalnega zmagovalca, 1 naslov pokala Korača, 1 naslov pokala ULEB in 1 naslov latinskega pokala. Poleg tega se je Pablo Laso pred kratkim zapisal v zgodovino, saj je postal trener Real Madrida z največ tekmami na klopi belega baleta.

Santiago Bernabéu, prenova za 21. stoletje
Stadion Santiago Bernabéu doživlja spektakularno preobrazbo, ki bo zagotovila, da bo stadion še naprej univerzalna atrakcija, kjer bodo navijači uživali v nepozabnih izkušnjah. Skupaj s stadionom Santiago Bernabéu pa je še en ponos kluba tudi Real Madrid City, vadbeni center na Valdabebasu, ki velja za največje športno mesto na svetu, ki pa se še naprej širi tudi 15 let po uradnem odprtju. Klub je preko fundacije Real Madrida vključen tudi v stotine solidarnostnih in kulturnih projektov.