X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Uradno obvestilo glede Superlige

V zvezi z izjavo, ki jo je UEFA objavila 7. maja glede Superlige in stališča 9 ustanovnih klubov, Fútbol Club Barcelona, ​​Juventus in Real Madrid Club de Fútbol navajajo naslednje:

I- ustanovni klubi so trpeli in trpijo nesprejemljive pritiske, grožnje in žalitve, da bi opustili projekt in se zato odrečejo svoji pravici in dolžnosti, da s konkretnimi predlogi in konstruktivnim dialogom zagotovijo rešitve za nogometni svet. V skladu s pravom je to nedopustno in sodišča so že odločila v prid predloga Superlige ter predlagala, da naj se FIFA in UEFA vzdržita kakršnih koli ukrepov, ki bi to pobudo lahko kakor koli oviralo, medtem ko je postopek na sodišču še v teku.

II- Projekt Superlige je skupaj oblikovalo 12 ustanovnih klubov:

a. Z namenom zagotoviti rešitve za trenutne nevzdržno stanje v nogometni industriji. Dvanajst ustanovnih klubov je imelo enake pomisleke, tako kot drugi zainteresirani klubi v evropskem nogometu, zlasti v sedanjem družbeno-ekonomskem kontekstu, zato so strukturne reforme nujne, da naš šport ostane privlačen in dolgoročno preživi. V ta namen so 18. aprila sporočili, da so pripravljeni ustvariti Superligo in vzpostaviti komunikacijski kanal z UEFO in FIFO v konstruktivnem duhu sodelovanja med stranmi, o čemer sta bili obe zvezi obveščeni.

b. Z največjim spoštovanjem do sedanjih nogometnih struktur. Ustanovni klubi so se izrecno strinjali, da bo Superliga potekala le, če bi UEFA in/ali FIFA priznali takšno rešitev ali če se bo v skladu z veljavnimi pogoji in predpisi ter bi šlo za tekmovanje, ki je primerno za kontinuiteto sodelujočih klubov ter njihova nacionalna tekmovanja. Kljub poznavanju zgornjih pogojev pa UEFA in FIFA doslej nista vzpostavili ustreznega komunikacijskega kanala.

c. Prinesti finančno stabilnost celotnemi evropski nogometni družini, ki je trenutno pod vplivom globoke krize, ki ogroža preživetje številnih klubov. To potrjujejo napovedana zaveza k vzpostavitvi letnih solidarnostnih plačil za zajamčene letne zneske, ki bistveno pomnožijo tiste, ki jih je razdelila UEFA, in obveznost krepitve pravil o finančni vzdržnosti z oblikovanjem jasnega, preglednega in učinkovitega nadzornega sistema, ki ga bodo preverili strokovnjaki.

III- Dvanajst ustanovnih klubov je tudi priznalo, da je bila Superliga edinstvena priložnost, da oboževalcem po vsem svetu ponudijo najboljšo možno predstavo in okrepijo svetovno zanimanje za šport in ga izzivajo novi generacijski trendi. Poleg tega je bil eden njegovih glavnih ciljev promocija ženskega nogometa na svetovni ravni, kar je izjemna, a trenutno podcenjena priložnost za ta sektor.

IV- V celoti se zavedamo raznolikosti odzivov na pobudo Superlige in posledično potrebe po razmisleku o razlogih za nekatere od njih. Po potrebi smo pripravljeni ponovno preučiti predlagani pristop. Bili pa bi zelo neodgovorni, če bi se, zavedajoč se potreb in sistemske krize v nogometu, zaradi katere smo napovedali Superligo, opustili takšno poslanstvo, da bi zagotovili učinkovite in trajnostne odgovore na eksistencialna vprašanja, ki ogrožajo nogomet.

V- Obžalujemo, ko smo videli, da so se naši prijatelji in ustanovni klubi projekta Superlige ob včerajšnjem podpisovanju številnih zavez, podanih s strani UEFE, znašli v tako neskladnem in protislovnem položaju. Glede na to, da materialna vprašanja, zaradi katerih je 12 ustanovnih klubov pred tedni napovedalo Superligo, niso izginila, ponovno poudarjamo, da spoštujte našo zgodovino izpolnjevanja svojih obveznosti do navdušencev in navijačev za dobro nogometa. Prav tako tudi za finančno vzdržnost sektorja, zato smo dolžni ravnati odgovorno in vztrajati pri iskanju ustreznih rešitev, kljub nesprejemljivim in stalnim pritiskom ter grožnjam UEFE.

VI- Pozivamo FIFO, UEFO in vse nogometne navdušence, kot smo to že večkrat pozvali od napovedi Superlige, da je naša zaveza in trdna volja, da s spoštovanjem in brez nevzdržnih pritiskov in v skladu s pravom najdemo najprimernejšo rešitev za trajnost celotne nogometne družine.