X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

43. let od smrti Santiaga Bernabéu

2. junija 1978 je v Madridu v 83. letu starosti umrl Santiago Bernabéu. Kot nekdanji igralec, trener, direktor in predsednik je bil ključna oseba v zgodovini madridskega Reala. V času njegovega predsedniškega mandata je klub močno napredoval, tako v institucionalnem smislu kot na igrišču oz. parketu.Ena od pobud, ki jih je vodil, je bila gradnja stadiona “Nuevo Chamartín”, ki je svoja vrata odprl leta 1947, kasneje pa je bil stadion njemu v čast tudi preimenovan po njem in tako še danes nosi slovito ime iz zgodovine belega baleta.

Santiago Bernabéu se je rodil v Almansi (Albacete) 8. junija 1895 in je bil leta 1943 imenovan za predsednika Real Madrida. Preden je umrl, je klub osvojil šest naslovov evropskih prvakov (tekmovanje, ki ga je pomagal tudi ustanoviti), medcelinski pokal, dva latinska pokala, 16 naslovov La Lige in šest naslovov španskega pokala.

Pod Bernabéujevo taktirko je prevladovala tudi košarkarska ekipa, tako na domači kot tudi mednarodni sceni in osvojila šest evropskih naslovov, tri medcelinske pokale, latinski pokal, 19 naslovov španskega prvaka in 18 naslovov španskega pokala.