X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Slovo Sergia Ramosa

Real Madrid City na Valdabebasu je gostil prireditev ob slovesu klubske legende Sergia Ramosa, ki se je poslovil od Real Madrida po 671. odigranih tekmah, kjer je dosegel 101 gol. Prireditve, ki so se je udeležili člani upravnega odbora kluba, se je začela s predvajanjem čustvenega videoposnetka s posnetki kapetana, preden je predsednik kluba, Florentino Pérez, nagovoril zbrane in ob tem izrekel pohvalne besede za Ramosa: “Imel si eno največjih karier v zgodovini našega kluba. Vrsto let si bil vzor našim navijačem in brez dvoma si ena največjih legend Real Madrida. Hvala za vse kar si podarili temu klubu in za to, da si branil naš grb na dresu ter na vsaki tekmi pustil srce in dušo ter se vedno borili do konca.”

“V času, ko si bil tukaj si napredoval kot igralec in si bil vrsto let naš ikonični kapetan na teh igriščih, kjer si prislužil spoštovanje in občudovanje vseh, ki imajo radi ta šport. Za vedno boš imeli prostor v srcih navijačev Real Madrida. Naši navijači se te bodo vedno spominjali kot igralca, ki se enako kot Real Madrid nikoli ne preda.”

Legenda kluba
“Zelo težko je doseči vse kar si ti dosegel v Real Madridu: štiri naslove Lige prvakov (od tega tri zaporedoma), štiri naslove svetovnega klubskega prvaka, tri naslove UEFA superpokala, pet naslovov La Lige, dva naslova Copa del Rey in štiri naslove španskega superpokala. Teh 22 naslovov si osvojil skupaj z moštvenim soigralcem Marcelom in tako postal eden od igralcev Reala z največ naslovi vseh časov, pred katerim je le še naš častni predsednik Paco Gento.”

“Za Madridiste z vseh koncev sveta, ki imajo radi ta klub, boš vedno bil igralec, ki nam je prinesel La Décimo (10. naslov Lige prvakov). To, kar si storil v 93. minuti v Lizboni, je in bo vedno ikonično. Poleg statistike boš vedno eden izmed naših najboljših kapetanov in brez dvoma eden najbolj priljubljenih kapetanov. Zahvaljujemo se ti za vse kar si zastopal, za vse kar si dodal zapuščini našega kluba in za to, da si igral vlogo pri tem, da je Real Madrid še bolj občudovan po vsem svetu.”

Ambasador kluba
“Danes ni enostaven dan, ker si bil ves ta čas zame zelo poseben in ker sva skupaj trpela, se borila, uživala in skupaj doživela uspešno nedavno zgodovino našega Real Madrida. Predvsem pa si želim, da si srečen ob svojih bližnjih, ne glede na to, kje boš, in da veš, da bo to vedno tvoj dom. Prepričani smo, da bo legenda kot si ti, vedno eden izmed največjih ambasadorjev Real Madrida.”

Sergio Ramos: “To je konec edinstvenega in čudovitega poglavja”
Spomnim se, kako sem z očetom in bratom prispel v klub. Star sem bil 19 let, še otrok, zdaj sem pa si tukaj ustvaril lastno družino s čudovito ženo in s štirimi otroki. Imam to srečo, da lahko rečem, da smo bili resnično združena družina, ko sem se pridružil klubu, in sedaj odhajam z odlično družino, ki me je vedno podpirala in bila z menoj.”

“Na to se nikoli ne moreš pripraviti, a prišel je čas, ko se moram posloviti od Real Madrida. Zahvaljujem se vsem, ki so me potrpežljivo prenašali in spoštovali, predsedniku, mojim trenerjem in soigralcem, lahko rečem, da ta lepa leta brez njih ne bi bila mogoča, pa tudi brez drugih zaposlenih v klubu ne. Težko vas je ne pogledati in da ne bi postal čustven, ker sem bil tukaj vrsto let.”

“Zahvaljujem se tudi navijačem, ki do me podpirali vse odkar sem se pridružil klubu. Želel bi si, da bi se lahko poslovil od njih na našem stadionu, a žal to ni mogoče. Hvala Real Madridu. Za vedno boš v mojem srcu. To je konec edinstvenega in čudovitega poglavja in ne verjamem, da bom še kdaj doživel kaj takega, kot sem doživel tukaj. To ni slovo. To je prej nasvidenje, saj sem prepričan, da se bom slej kot prej vrnil.”

Zlata in diamantna značka
Na koncu prireditve je predsednik Florentino Pérez Ramosu podaril zlato in diamantno značko Real Madrida. Legenda Sergio Ramos pa se je slikal tudi skupaj z 22. lovorikami, ki jih je osvojil v klubu.