X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

PSG nasprotnik Real Madrida v osmini finala LP

Real Madrid se bo v osmini finala Lige prvakov pomeril s PSG-jem, potem ko je na sedežu UEFA v Nyonu bil potrebno ponoviti žreb nasprotnikov. Prva tekma bo 15. februarja 2022 v Parizu, povratna pa 9. marca 2022 na Santiago Bernabéu. Obe tekmi se bosta začeli ob 21. uri.

Francoska ekipa se je uvrstila med 16 najboljših ekip v Evropi, potem ko je končala v skupini A kot drugouvrščena ekipa za Manchester Cityjem. Parižani, ki so se v pretekli sezoni Lige prvakov uvrstili v polfinale, so v letošnjem skupinskem delu zabeležili tri zmage (vse doma), dva neodločena izida in en poraz ter zbrali 11 točk. Messi (pet golov) in Mbappé (štirje goli) sta na vrhu lestvice strelcev PSG-ja v letošnji Ligi prvakov.

Na prvem žrebu, ki se je začel ob 12. uri, je žreb Real Madridu namenil Benfico. Vendar pa je UEFA naknadno sporočila, da je po tehničnih težavah s programsko opremo zunanjega ponudnika storitev, ki daje navodila uradnim osebam, katere ekipe lahko igrajo med seboj. Zaradi tega je bil žreb razglašen za neveljaven in je bil nato ob 15. uri ponovljen.

Pari osmine finala Lige prvakov:

Salzburg (Avt) – Bayern München (Nem)

Sporting Lizbona (Por) – Manchester City (Ang)

Benfica (Por) – Ajax (Niz)

Chelsea (Ang) – Lille (Fra)

Atletico Madrid (Špa) – Manchester United (Ang)

Villarreal (Špa) – Juventus (Ita)

Inter Milano (Ita) – Liverpool (Ang)

PSG (Fra) – Real Madrid (Špa)