X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Uradno obvestilo: Umrl je Francisco “Paco” Gento

Real Madrid C. F., predsednik kluba in upravni odbor, je globoko užaloščen zaradi smrti Francisca Paca Genta, častnega predsednika Real Madrida in ene največjih legend našega kluba in svetovnega nogometa.

Real Madrid želi ob tem izraziti globoko sožalje ter svojo ljubezen in sočutje ženi Mari Luz, sinovoma Franciscu in Juliu, vnukinjama Aitani in Candeli ter vsem sorodnikom, soigralcem in bližnjim.

Paco Gento je edini igralec v zgodovini nogometa, ki je šestkrat osvojil evropski pokal (predhodnica Lige prvakov). Barve kraljevega kluba je zastopal med letoma 1953 in 1971. V svojih 18. sezonah v Real Madridu pa je poleg 6 evropskih pokalov osvojil tudi 12 naslovov La Lige, 2 naslova španskega pokala, 1 naslov medcelinski pokal, 1 naslov mini svetovno prvenstvo in 2 naslova latinskega pokala. Za Real Madrid je odigral 600 tekem in dosegel 182 golov. Gento je 43-krat igrala tudi za špansko nogometno reprezentanco.

Paco Gento je predstavljal vse vrednote Real Madrida in je bil in bo še naprej idol za Madridiste in športni svet nasploh. Madridiste in vsi ljubitelji nogometa se ga bodo za vedno zapomnili kot enega najboljših svojega časa. Francisco Gento je preminil v starosti 88 let. Real Madrid želi izreči sožalje vsem članom in navijačem Real Madrida.

Hasta siempre, Gento.