X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

120 let ustvarjanja zgodovine

Real Madrid danes praznuje 120. obletnico. Zapuščina največjega kluba na svetu se je začela 6. marca 1902, ko je bil uradno izvoljen prvi upravni odbor nogometnega kluba Madrid. 120 let pozneje Real Madrid velja za svetovno merilo in 23 evropskih naslovov (13 v nogometu in 10 v košarki) je mejnik v zgodovini športa.

FIFA je Real Madrid izglasovala za najboljši klub 20. stoletja, poleg tega pa se vitrine Real Madrida lahko ponašajo s 13 evropskimi naslovi, sedmimi naslovi svetovnega klubskega prvaka, štirimi naslovi evropskega superpokala, dvema naslovoma pokala UEFA, 34 naslovi La Lige, 19 naslovi Copa del Rey, 12 naslovi španskega superpokala (zadnji naslov je bila osvojen januarja letos), en naslov Copa La Liga, dva latinska pokala in dva naslova malega svetovnega pokala. Več od teh naslovov je osvojil Gento, častni predsednik kluba, edini igralec s šestimi evropskimi naslovi in legenda svetovnega nogometa, ki pa je žal preminil 18. januarja 2022.

Ženski nogomet in košarka
Ženska ekipa in njena mladinska akademija sta od leta 2020 prav tako pomagala krojiti zgodovino kluba, medtem ko je košarkarska ekipa obogatila klubsko legendo in prevladuje v košarkarskem svetu z 10 evropskimi naslovi, 35 naslovov v Ligi Endesa, 28 naslovov Copa del Rey, osmimi naslovi španskega superpokala, pet medcelinskih naslovov, štirimi naslovi evropskega pokalnega zmagovalca, en naslov pokala Korača, en naslov pokala ULEB in en naslov latinskega pokala.



Santiago Bernabéu, simbol 21. stoletja
Eden največjih virov ponosa navijačev Real Madrida je Santiago Bernabéu, ki je trenutno v procesu prenove, da bi še naprej služil kot vodilno športno prizorišče in postal pomemben avantgardni in univerzalni simbol. Poleg tega je Real Madrid City (Valdabebas) najboljši športni kompleks na svetu in še naprej raste tudi 16 let po njegovem odprtju. Nazadnje pa je klub vključen tudi v stotine solidarnostnih in kulturnih projektov prek Fundacije Real Madrid.