X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Končno spet Madrid

Od mojega prvega obiska Madrida mineva že 10 let. Gledati Real Madrid na stadionu Santiagu Bernabeu je bila moja velika želja in s pomočjo Kluba Navijačev Real Madrid Slovenija – Peña Madridista Eslovenia se je leta 2012 želja tudi uresničila. Bilo je fantastično. Nato sem bil še v letih 2016, 2018 in 2019. Vsak obisk Madrida je zgodba zase, ampak vedno znova mesto Madrid ne razočara. In tudi leta 2022 ni razočaralo.

4. februarja 2022 smo se Jan, Jure in moja malenkost iz Kranja odpravili na pot proti španski prestolnici. Povezava Kranj – Benetke zdaj že standardno z Go-Opti prevozom. Zaradi vsem znane situacije s Covidom, je bilo letos potrebno izpolniti še posebej veliko raznih obrazcev, vendar je vse potekalo po načrtu in v zgodnjih jutranjih urah smo si na letališču Marco Polo privoščili zasluženi JU-PI (jutranje pivo). Med letom v Madrid smo si lahko ogledali sončni vzhod, vreme je bilo prekrasno in napovedoval se je sijajen vikend. Po pristanku odhod na Metro in vožnja do Plaza de Espana, saj smo imeli v bližini rezerviran apartma, ki smo ga naposled kljub nekaj težavam vendarle našli.

Petek je bil prvi dan v Madridu, klasična adaptacija (“Cerveza”) in priprava na naslednje podvige. Zvečer je v Wizink Centru igrala košarkarska ekipa Reala evroligaško tekmo proti Zenitu in odpravili smo se proti dvorani v upanju, da se najde kakšna karta več tudi za nas, saj jih tokrat zaradi omejitev preko našega društva ni bilo mogoče dobiti. In glej ga zlomka. Sprehod mimo dvorane in že nas je ogovoril nekdo, ki je očitno takoj vedel, da bi radi šli na tekmo, a nimamo kart . V štartu je postavil visoko ceno, a smo ga odločno zavrnili, saj smo se zavedali, da je čas na naši strani. “Cenkanje” je na koncu uspelo, vstop v dvorano smo dobili po dokaj normalni ceni. Osebno sem prišel v dvorano z nekim Francozom, ki je imel letno karto za 2 in se mu ni bilo posebej potrebno delati francoza, ko je na vstopnem preverjanju kart povedal, da sem z njim prišel na tekmo. Sama tekma dobra s strani Reala, ki je gladko zmagal. Osebno si jo bom zapomnil po dejstvu, da sem hodil po dvorani brez karte in gledal z različnih koncev na košarkarski parket, brez da bi me kdo preveril, če sploh imam karto za tekmo.

V soboto je bil prvi cilj, da si nekje na televiziji ogledamo žensko tekmo v smučarskih skokih. Pristali smo v preverjeni kitajski pivnici in vsi so nas kar malce čudno gledali, ko smo slavili zlato in bronasto medaljo Urše Bogataj in Nike Križnar. Nato smo se počasi odpravili proti Santiagu Bernabeu, kjer smo si ogledali Tour Bernabeu. Zaradi gradnje sicer malce osiromašen, a močno so se potrudili, da kljub delom na stadionu omogočijo ogled mitskega stadiona, ki bo v prihodnje postal eden najbolj modernih, predvsem pa najbolj donosnih stadionov na svetu.

Nedelja je bil dan za nogometno tekmo proti Granadi. Ob tej priliki gre zahvala predsedniku društva KNRMS Marku Sotošku, da je uspel pridobiti 3 karte za tekmo. V krasnem vremenu smo najprej opravili nekaj nakupov na glavnem trgu Sol. V pričakovanju tekme je bilo vzdušje in razpoloženje na vrhunskem nivoju. Prepričani v zmago smo se odpravili proti stadionu, vmes naključno srečali neko Slovenko, ki že 50 let živi v Grčiji in je prišla v Madrid na oddih.

Imeli smo karte visoko za golom, a videlo se je dobro. Sama tekma je bila težka in odločil jo je Marco Asensio šele kakšnih 15 minut pred koncem s sijajnim udarcem od daleč prav na naš gol. Težko prigarane, a zelo pomembne 3 točke za utrditev na prvem mestu lestvice La Lige. Upam in verjamem, da bo izkušeni stari lisjak Carlo Ancelotti s svojimi varovanci znal zadržati prednost in postati prvi trener v zgodovini z ligaškimi naslovi v vseh 5 najmočnejših ligah v Evropi.

Vikend v Madridu je prehitro minil in v ponedeljek 7.2.2022 smo se zgodaj zjutraj odpravili nazaj proti Sloveniji in preko Benetk varno prispeli domov.

Ob tej priložnosti naj izkoristim in čestitam društvu KNRMS in vsem članicam ter članom ob 10. letnici delovanja. Zahvala vodstvu in vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da je društvo na visokem nivoju in verjamem, da bo tako tudi v prihodnje. Hala MADRID!

Reportažo s tekme Lige prvakov, Real Madrid 1-0 Granda (6.2.2022, stadion Santiago Bernabeu, Madrid, Španija) je napisal Domen Homec.