X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid osvojil 14. naslov Lige prvakov

Decimocuarta (14. naslov Lige prvakov, op. p.) je prispela, potem ko je Real Madrid okrepil svoj legendarni status v evropskem nogometnem svetu. Kralji tekmovanja so v Parizu premagali Liverpool in tako zaključili nepozabno sezono, v kateri je ekipa ustvarila več epskih trenutkov, ki se jih bodo navijači belega baleta spominjali še zelo dolgo. Zadetek Vinija v drugem polčasu je odločil veliko finale Lige prvakov, potem ko mu je na pomoč pristopil tudi Courtois z izvrstnimi obrambami in rajanje navijačev Real Madrida na stadionu Stade de France in po celem svetu se je lahko začelo.

Najbolj ponavljan finale v zgodovini tekmovanja se je začel s 36-minutno zamudo zaradi težav z dostopom navijačev na stadiona. Liverpool je začel tekmo boljše in je želel ogroziti Real z visokim pritiskom, medtem ko je Real Madrid čakal nasprotnika in skušal igrati na protinapade ter na ta način premagati obrambo rdečih. V zgodnjih fazi tekme je Real bil potisnjen v obrambo, v 16. minuti pa je bil v akcijo Liverpoola vključen Courtois, ki je obranil strel Salaha. Varovanci Jurgena Kloppa so postali še bolj samozavestni, Salah in Thiago sta tako poskušala s strelom z roba kazenskega prostora, medtem ko je Mané prišel najbližje zadetku, vendar se je Courtois izkazal z izvrstno obrambo, po kateri je žoga končala v vratnici (21’).

Madridčani so se postopoma uspeli izogniti pritisku Liverpoola in uživati ​​v posesti žoge, ko se je prvi polčas prevesel v drugo polovico. Vini je še naprej poskušal srečo po levi strani, vendar ni nikoli zares ogrozil Alissona na golu Liverpoola. Na drugi strani je Salahova močno prizadevanja znova našla rokavice Courtoisa (34’), Henderson pa se je s strelom od daleč precej zgrešil (41’). Kmalu zatem je Real zatresel mrežo Liverpoola, vendar pa je bil gol razveljavljen. Valverde se je boril za žogo ob Benzemaju v kazenskem prostoru, pri čemer je Fabinho odbil žogo, ki je prišla do francoskega napadalca, ki jo je odbil mimo Alissona. Sodniška naveza je zadevo preverila z VAR-om in se odločil, da ni gola, kar pomeni, da se je tekma ob pol polčasu končala brez zadetkov.

Madrid je po premoru začel boljše, saj so uveljavili svoj tempo igre in ni minilo dolgo, ko je ta pristop požel svoje rezultate. Fede Valverde je prodrl po desni in z odlično podajo na drugi strani gola našel Vinija, ki je v 59. minuti zatresel mrežo Liverpoola. Po zaostanku je Liverpool še bolj pritisnil in v 64’ je Salah dobro usmeril strel, a se je z odlično obrambo znova izkazal Courtoisa. Štiri minute pozneje je bil belgijski vratar znova boljši od egipčanskega napadalca.

Ko je tekmovanje vstopilo v zadnjo fazo, je bil izid še vedno zelo v zraku. Liverpool je še naprej iskal izenačenje, toda Real Madrid je imel priložnosti, da bi prednost še povečal. Courtois je izpeljal še eno osupljivo obrambo proti Salahu. Ceballos in Camavinga sta v zaključku tekme vstopila na igrišče ter ponudila Realu nekaj svežih idej in energije. Medtem je Liverpool še naprej pošiljal dolge žoge v kazenski prostor Reala, vendar se rezultat ni spremenil. Zadnji sodniški žvižg je prinesel veselje navijačem na tribunah in po svetu. Osvojitev 14. naslove Lige prvakov je pomenila pika na i impresivne sezone, v kateri je naša ekipa osvojila naslov Lige prvakov, La Lige in španskega superpokala.

Finale Lige prvakov, St. Denis:
Liverpool – REAL MADRID 0:1 (0:0)
75.000; Vinicius Junior 59.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson, Henderson (77./Keita), Fabinho, Alcantara (77./Firmino), Salah, Mane, Luis Diaz (65./Diogo Jota).

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Eder Militao, Alaba, Mendy, Kroos, Casemiro, Modrić (90./Ceballos), Valverde (89./Camavinga), Benzema, Vinicius Junior (93./Rodrygo).

Sodnik: Clement Turpin (Francija)