X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Casemiro: “Dal sem vse od sebe in misija je končana”

Casemiro je spregovoril z mediji na tiskovni konferenci po poklonu in ob odhodni slovesnosti, ki je potekala na Valdabbebasu: “Počutim se zelo srečnega, da sem izpolnil svoj cilj. Ko sem januarja 2013 zapustil São Paulo, sem si rekel, da bom dal sem vse od sebe za ta klub in to sem tudi storil. Ne samo, ko igram na Bernabéu ali v gosteh, ampak tudi med treningom. Dobro spim, ker sem dal vse od sebe in lahko rečem, da sem zaradi tega najsrečnejši človek na svetu.”

“Vedno je težko, ko sprejmeš pomembno odločitev v svojem življenju. Po finalu Lige prvakov sem govoril s svojim agentom, saj sem imel občutek, da se tukaj bližam koncu svojega cikla. Zelo sem iskren s predsednikom, z navijači in sam s seboj. Moj agent mi je rekel, da naj grem na počitnice in da bova spet pogovorila po enem mesecu, ko je bil ta občutek še vedno v meni. Če bi bila to misija, bi rekel, da je misija končana.”

Novi izzivi in ​​cilji

“Iščem nov izzive in nove cilje. Želim preizkusiti drugačno ligo in drugačno kulturo. V tem klubu sem spisal zgodovino, to se ne bo spremenilo. Moram se dokazati pri Manchester Unitedu. Tam nisem osvojil še ničesar in želim pomagati ekipi. Rad bi pomagal, kot sem pomagal Madridu. Veselim se tega novega izziva.”

Kako je prišlo do odločitve o odhodu?

“Ni bila hitra odločitev. Že po finalu Lige prvakov je bil prvi pogovor o tem, da se moj ciklus zaključuje. To je zame zelo velika odločitev. Rad bi se zahvalil ženi, saj je bila prva, ki mi je dejala, da kar sam želi, hoče tudi ona. To je velika sprememba za naju, ker sem tukaj postal oče in sem tukaj že devet let. Moja družina je bila zelo enotna. Zame in mojega agenta je bilo zelo težko povedati predsedniku. Vem, koliko mu je mar zame, in to bom nosil s seboj. Moral sem biti iskren z njim in pogovor z njim je bil ključen.”

Poštenost

“Čutil sem, da je moj cikel tukaj končan. Obožujem Premier League in želel sem igrati v njej. Potreboval sem spremembo. Skozi celotno sezono si lahko pod stresom, a ko je sezone konec in še vedno razmišljaš o teh spremembah, je bolje biti pošten. Hvaležen sem, da so mi prisluhnili. To je velika sprememba zaradi vsega kar sem osvojil in kako sem se razvijal v klubu.”

Ekonomski vidiki

“Tisti ljudje, ki tako mislijo, me sploh ne poznajo. Če bi šlo za denar, bi odšel že pred štirimi ali petimi leti. Klub je vedno zelo dobro ravnal z menoj. To je moja odločitev, moja pot. Tisti ljudje, ki to mislijo, se motijo. To je bila zadnja stvar, o kateri sem razmišljal.”

Kako ste o svojem odhodu povedali Kroosu in Modriću?

“Bilo je tako kot takrat, ko sem povedal predsedniku. Toni mi je poslal sporočilo ob 4. uri zjutraj in me vprašal, ali je res, da odhajam, in rekel sem mu, da, odhajam. Ni mu bilo dobro in me je zbudil (smeh). Nista samo onadva, zelo sem zvest vsem svojim soigralcem. Moraš iti naprej in grem v največji klub v Angliji. Še vedno bom navijač Real Madrida, še vedno bom proslavljal zadetke in naslove Reala. Igralcev tukaj so nogometni velikani in so najboljši na svetu, a ta klub bo zmagoval še naprej, ker je največji klub na svetu.”

Zgodovina z Real Madridom

“Vedno je težko sprejeti tako pomembno odločitev, kot je ta. Še posebej zaradi številnih preživetih let tukaj, topline, ki sem jo prejemal od vseh vas in iskrivosti, ko govorite z mano. Prepričan sem bil, da je moj cikel končan in da je bila zgodovina spisana skupaj z mojimi soigralci. Sedaj se moramo osredotočiti na nov izziv, ki je pred menoj.”

Pohvala od Ancelottija

“Kar je povedal Ancelotti zadnjič, je bilo zelo lepo, zlasti o Bermudskem trikotniku, kar mi bo ostalo v spominu do konca življenja. Vsak osvojen naslov, vsaka dobljena tekma, vsak trening v tem klubu te osreči. Bil sem eden redkih srečnežev, ki so lahko nosili ta dres. Lani je bila Liga prvakov čarobna. Cenim tiste čarobne lanske noči, bile so neverjetne. Modrić in Kroos sta moja prijatelja, neodvisno od igralca. To sta človeka, ki sta mi pomagala. Igranje z njima je enostavno, nisem imel toliko dela, zasluge gredo njim. Imeli smo nekaj čudovitih noči.”

Manchester United

“To je moja identiteta in moje vrednote. To me je naučila mama. To je zame nov izziv in zelo pomembno leto. Igranje za Real Madrid je nagrada. V zadnjih treh dneh sem se pogovarjal z ženo in sem ji rekel, da se počutim kot 18-letnik, ker si želim igrati v Manchestru. Danes bi želel že igral proti Liverpoolu. Navdušen sem in igralec potrebuje to navdušenje. Grem v tradicionalni klub, ki je osvojil vse skozi celotno zgodovino. Sam pa tam še nisem osvojil ničesar, vse kar sem osvojil, sem osvojil tukaj. Trdo moram delati za zmage in naslove.”

“Madrid vedno podpiše z najboljšimi igralci. Fede je sposoben opravljati to delo in pred seboj ima 10 ali 12 let. Pred štirimi ali petimi leti sem rekel, da imamo eno najboljših veznih linij na svetu. Nisem vedel, da bosta Toni in Luka še naprej igrala tako. Fede lahko igra kot številka pet. Camavinga nam je v prejšnji sezoni pokazal, da je lahko odličen igralec. Klub pozna Tchouamenija, igra v začetni postavi francoske reprezentance. Real Madrid je v dobri formi in imeti dobre igralce.”

Brazilska reprezentanca

“Nisem govoril s Titejem, vendar me poznajo in ni potrebno govoriti, ker bodo navdušenje, delovna vnema in moja predanost enake kot do sedaj. Poznajo mojo osebnost, kdo sem kot igralec. Nisem govoril z njim, saj je to moja odločitev in odločitev moje družine. Trdo delo se nadaljuje in sedaj sem osredotočen na Manchester United. Soigralcem moram pomagati do odlične sezone. Gledati moramo naprej na svetovno prvenstvo, a moje misli in moj značaj se ne bodo prav nič spremenili.”

Ponovno igranje s Cristianom Ronaldom

“Ne bomo igrali v Ligi prvakov z Manchester Unitedom. Vsaj ne v tem trenutku, a bi lahko bila ena od ekip, ki bi tekmovala z mogočnostjo Real Madrida. S Cristianom še nisem govoril, a se že veselim igranja z njim. On je nogometna ikona. Veselim se sodelovanja z njim in upam, da bo ostal, ker je eden izmed najboljših igralcev vseh časov. Veselim se tudi igranja s preostalimi soigralci.”

MVP (najkoristnejši igralec) evropskega superpokala

“To je konec cikla. MVP v superpokalu dokazuje kdo sem in kaj sem dal za ta klub. Skupaj s soigralci sem prikazal odlično predstavo. Govoril sem že in menim, da je to konec ere.”

Vrednote

“Želim posredovati svoje vrednote za ta klub. Vse česar me je naučil Real Madrid, želim prenesti v Manchester. Zmagovalno miselnost, miselnost trdega dela, miselnost zmagovanja in osvajanja naslovov iz tekme v tekmo. Želim se tudi veliko naučiti. Angleška liga je na primer lepa in neverjetna. Vsi zelo pohvalno govorijo o tej ligi. Pri 30 letih sem na vrhuncu, kar zadeva mentalitete, zdravja, počutja na igrišču in izven njega. Še vedno živim v trenutku, uživam iz dneva v dan in s svojo družino. To je tisto, kar bom vzel s seboj v Manchester.”

Zahteve Real Madrida

“Govorite o Real Madridu. Ko v prejšnji sezoni osvojite La Ligo in Ligo prvakov, se pričakuje, da boste osvojili La Ligo in Ligo prvakov tudi v naslednji sezoni. Govorite o najzahtevnejšem klubu na svetu. Osvojil sem pet naslovov Lige prvakov v osmih letih. Zapomnil si bom vse to veselje. V nogometu zmagaš ali izgubiš, a ko sem prišel domov, sem imel nasmeh na obrazu in bil sem srečen.”

Butragueño: “Končujete obdobje in to počnete kot legenda Real Madrida”

Emilio Butragueño, direktor za institucionalne odnose Real Madrida, se je pridružil Casemiru na tiskovni konferenci: “Ljubljeni Casemiro, kot je dejal predsednik, je to zelo čustven dan za vse nas, saj vsaka Madridista ve kaj predstavljaš v našem klubu. Obdobje se bliža koncu in odhajaš kot legenda Real Madrida. Poleg svojega impresivnega števila naslovov odhajaš s toplino, naklonjenostjo in občudovanjem vseh nas, tvojih soigralcev, tvojih trenerjev, osebja kluba in seveda vsakega navijača Real Madrida. Začenjaš novo poglavje v svojem življenju in radi bi tebi in tvoji družini zaželeli vse najboljše, kot je dejal predsednik, to bo vedno tvoj dom.”