X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Poklon Casemiru in njegovo slovo

“Real Madrid je bil in bo vedno bil tvoj dom. Zahvaljujemo se ti za tvojo pomoč pri ustvarjanju Real Madrida,” je dejal predsednik Florentino Pérez, ki je ob tem Casemiru podelil zlato in diamantno značk kluba.

Valdabebas je bil prizorišče zadnjega poklona in slovesa Casemira, ki se poslavlja po tem, ko je z Real Madridom osvojil 18 naslovov na 336 uradnih tekmah v belem dresu. Člani upravnega odbora kluba so se zbrali na dogodku, ki se je začel z ganljivim videoposnetkom, ki je prikazoval nekaj najlepših potez Brazilca v kraljevem klubu, ter nadaljeval z govorom Florentina Péreza. Predsednik Real Madrida je Casemiru podelil zlato in diamantno značko Real Madrida, je ob tem dejal: “Danes izkazujemo spoštovanje enemu naših najpomembnejših igralcev v tem čudovitem obdobju, ki ga preživlja Real Madrid. Čas je, da se ti zahvalim za to, kar si naredili za Real Madrid ob tem čustvenem slovesu. Bil si zgled predanosti in vrednot, borbe do konca z največjo predanostjo.”

“Minilo je skoraj 10 let odkar si se pridružil klubu in postal si ena izmed naših legend. Skupaj smo doživeli in si delili nekaj najbolj vznemirljivih trenutkov našega življenja. Vsi smo zelo ponosni na tvoj prispevek k zgodovini dresa in grba Real Madrida. Na igrišču si dal vse od sebe in na vsaki tekmi si se boril kot da bi bila zadnja tekma v tvojem življenju.”

Vzornik mladim

“Mladi, ki si želijo nositi ta dres, tako kot si ga ti, gledajo nate kot na vzor za trdo delo, trud, odrekanje in spoštovanje, predvsem pa zaradi tvoje predanosti Real Madridu vse od prvega dne.”

“Ljubljeni Casemiro, vsak dan v preteklih letih si bil zgled in to si storil tudi v trenutku svojega odhoda. Zaradi tega in zaradi velikodušnosti, ki si jo vedno pokazal do Real Madrida, si si prislužil pravico, da odločaš o svoji prihodnost in to moramo spoštovati.”

Ambasador Real Madrida

“Tukaj si osvojil vse in danes boš s seboj odnesel, poleg vseh svojih impresivnih dosežkov, priznanje, še spoštovanje vseh navijačev Real Madrida, ki se te bodo spominjali kot legende Real Madrida. Vedno boš eden izmed nas in vedno boš pripadal tej družini. Skupaj smo preživeli čudovit čas in upamo, da se bomo, ko se nekega dne vrneš, ozrli nazaj na ta poseben skupen čas. Zavedaš se kako zelo te imamo radi in želim, da veš, da je Real Madrid bil in bo vedno tvoj dom. Zahvaljujemo se ti za tvojo pomoč pri ustvarjanju Real Madrida še večjega.”

Casemiro: “Ta klub bo še naprej zmagoval, ker je to njegova identiteta”

“Zelo sem bil navdušen nad prihodom in igranjem za ta klub. Pridružil sem se Castilli in bil sem navdušen, ko sem spoznal vrednote tega kluba in mladinskega sistema, kar je bilo zame nekaj najlepšega. Najlepša hvala klubu, ki me je oblikoval kot osebo in igralca ter me spodbujal k rasti. In velika hvala navijačem, ki so z menoj delili čarobne noči.”

“Ta klub bo še naprej zmagoval, ker je to njegova identiteta. Prepričan sem, da se bom nekega dne vrnil nazaj, da se oddolžim za toplino, ki ste mi jo izkazali, in da bi še naprej pomagal klubu. Vse kar sem se tukaj naučil, me je naredilo močnejšega, da bom lahko nadaljeval svojo kariero. Najlepša hvala, predsednik. Ta klub bo imel še naprej sijajno sedanjost in prihodnost s teboj na čelu kluba in bo še naprej zmagoval. Hala Madrid!”

Zlata in diamantna značka

Na slovesnosti so bili prisotni tudi člani upravnega odbora, trener Carlo Ancelotti in soigralci, kot sta Valverde in Odriozola. Predsednik Florentino Pérez je na prireditvi podelil Casemiru zlato in diamantno značko Real Madrida, ki se je zaključila s skupinsko fotografijo, na kateri je bilo prikazanih vseh 18 trofej, ki jih je Brazilec osvojil v času, ko je bil v kraljevem klubu.

Vse odkar se je januarja 2013 pridružil Real Madridu in je pri 20. letih igral za Castillo, je Casemiro postal eden najbolj stalnih članov v enem najbolj pomembnih in najuspešnejših obdobij v naši zgodovini. V času, ko je bil igralec Real Madrida, je Casemiro osvojil 18 naslovov: 5 naslovov Lige prvakov, 3 naslovi svetovnega klubskega prvenstva, 3 naslovi UEFA superpokal, 3 naslovi La Lige, 1 naslov Copa del Rey in 3 naslovi španskega superpokala. Na individualni ravni je bil Casemiro razglašen za najboljšega igralca finala UEFA superpokala 2022, ki ga je Real Madrid osvojil pred nekaj dnevi v Helsinkih, in je bil tudi med nominiranci za zlato žogo 2022.

HVALA CASEMIRO!