X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid bo igral proti Napoliju, Bragi in Union Berlinu

Po žrebu skupin za skupinski del Lige prvakov 2023/24 je znano, da se bo Real Madrid v skupini C pomeril z Napolijem, Brago in Union Berlinom. Ekipa Carla Ancelottija bo začela tekmovanje 19. ali 20. septembra, zadnjo tekmo skupinskega dela pa bo igrala 12. ali 13. decembra.

Napoli

Italijanski ligaški prvaki po 33 letih, kjer je v ekipi Rudija Garcie med drugim ostal tudi Kvaratskhelio, najboljši igralec Serie A 2022/23, in Osimhenom, najboljši strelec lige s 26 goli. Real Madrid in Napoli sta se v Evropi pomerila do sedaj štirikrat, pri čemer je Real zabeležil 3 zmage in 1 remi. Zadnji dvoboj med omenjenima ekipama je bil v osmini finala Lige prvakov 2016/17, ko je Real na koncu osvojil La Duodécimo (12 naslov Lige prvakov, op.p.).

Braga

Portugalska ekipa je v pretekli sezoni osvojila tretje mesto v portugalskem prvenstvu in se uvrstila v Ligo prvakov, potem ko je v kvalifikacijah premagala Bačko Topolo in Panathinaikos. Moštvo Arturja Jorgeja je zadržalo svojega najboljšega strelca iz lanske sezone Ricarda Horto, v napadu pa računa tudi na Španca Abela Ruiza. Real Madrid se še nikoli ni pomeril z Brago v evropskih tekmovanjih.

Union Berlin

Real Madrid se v preteklosti prav tako še ni pomeril z Unionom Berlin v evropskih tekmovanjih. Nemška ekipa, ki je zadnjo Bundesligo končala na četrtem mestu, se je prvič v svoji zgodovini uvrstila v Ligo prvakov. Sheraldo Becker je bil z 12 goli najboljši strelec minule sezone ekipe pod vodstvom Ursa Fischerja.

SKUPINE LIGE PRVAKOV 2032/24

Skupina A: Bayern München, Manchester United, FC Koebenhavn in Galatasaray.

Skupina B: Sevilla, Arsenal, PSV in Lens.

Skupina C: Napoli, Real Madrid, Braga in Union Berlin.

Skupina D: Benfica, Inter, RB Salzburg in Real Sociedad.

Skupina E: Feyenoord, Atletico Madrid, Lazio in Celtic.

Skupina F: PSG, Borussia Dortmund, Milan in Newcastle.

Skupina G: Manchester City, RB Leipzig, Crvena zvezda in Young Boys.

Skupina H: Barcelona, Porto, Shaktar Donetsk in Royal Antwerpen.