X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Potovanje v Andaluzijo na tekmo La Lige

Načrt za ogled tekme se mi je porodil že v poletnem času, in temu primerno je sledilo načrtovanje za ogled dveh tekem Real Madrida. Po nakupu letalskih vstopnic za ekipo nas štirih je bil načrt glede potovanja z moje strani organiziran od prevozov, ogledov namestitvah…vstopnic.

Odhodno letališče Treviso v večernem terminu za Sevillo, kamor smo prispeli v poznih večernih urah. Na letališču nas je pričakal taxi, kamor nas je odpeljal do hotela v Sevilli. Po hitri prijavi smo se odpravili v center, ki je bil le streljaj od našega hotela in naleteli na lokal domačinov, kjer smo se z domačini ob prijetni glasbi, kar dobro zabavali.

Naslednji dan nas je Sevilla pričakala v zelo toplem in sončnem vremenu, ki smo ga izkoristili za sprehod po starem mestnem jedru. Popoldan smo imeli rezerviran avtobusni prevoz iz Seville do Cadiza, kamor smo prispeli v popoldanskih urah. Pričakalo nas je izredno lepo vreme z visokimi temperaturami. Po namestitvi v apartmaju  smo odšli na orientacijski sprehod v staro mestno jedro in si pripravili načrt za 4 dni kolikor smo ostali na jugu Španije.

Naslednji dan je bil rezerviran izključno za ogled znamenitosti in prekrasnih plaž. Poleg sprostitve na plažah v Cadizu je veliko zanimivosti, ki so priporočljive za ogled:

  • Vrata na zemlji ločijo staro mesto od ostalega
  • baročna cerkev Oratorio de San Felipe Neri – ki je najbolj zapletena in priljubljena struktura
  • Katedrala sv. Križa – ki je bila zgrajena več kot 100 let, zato obstajajo različni smeri v arhitekturi stavbe in razlike v uporabljenih materialih
  • Župnijska cerkev Santa Cruz, ki je nekoč bila katedrala Cadiza
  • Trdne stene so utrdbe San Sebastián in Santa Catalina, ki so bile zgrajene v 8. stoletju pred našim štetjem
  • ostanki rimskega gledališča iz 1. stoletja pred našim štetjem

Med februarskim karnevalom v Cadizu prihaja ogromno število turistov, da bi si z lastnimi očmi ogledali “oproščeno meso”.

V nedeljo na dan tekme, smo že ob 11. uri odšli pred hotel, ki je na sami obali ob lepem sončnem vremenu s temperaturo 24°C, kjer nas je čakal prevzem vstopnic. Na plaži smo do prihoda avtobusa z igralci Reala uživali na eni najlepših plaž, kjer se ob promenadi in sončnem zahodu zbere zelo veliko ljudi. Po informacijah od predstavnikov Reala smo izvedeli, da pride  avtobus z igralci okoli pol enih, kar nismo zamudili. Moja pozicija je bila tik ob vhodu v hotel, kamor se mi je s pomočjo kamermana TVE uspelo pozicionirati.

Prihod igralcev je bil kot vedno nekaj posebnega ob najmanj 1000  zvestih navijačev Reala, ki so bili ob hotelu, ki pa je bil kot vedno strogo varovan.

Ob prihodu igralcev sem se pozdravil z Luko Modričem in mu zaželel dobro igro. Navijači so ostali izpred hotela Reala vse do odhoda na stadion, mi pa smo ta čas do tekme prevzeli vstopnice (kar gre zahvala našemu predsedniku Marku Sotošku), preostanek do tekme pa preživeli na prekrasni obali ob dobri hrani in pijači.

Bližal se je pričetek tekme in odšli smo izpred stadiona, kjer so se zbirali zvesti navijači Cadiza. Tako samo mesto in pa promenada ob obali pa je bila vsa v barvah Cadiza.

Prihod na stadion imam načrtovan vsaj 1,5 ure pred tekmo, da si v miru ogledam samo infrastrukturo in si čas namenim še za kakšno fotografijo, kot pa tudi samo pripravo na tekmo z ogrevanjem Reala. Stadion je bil razprodan, imel sem lep pogled na samo igrišče v sektorju za gostujoče navijače, ki pa je bil izpolnjen do zadnjega sedeža. Samo vzdušje na tekmi je bilo fantastično, še boljši pa je bil rezultat 0:3. Rodrigo 2x in Bellingham 1x.

V ponedeljek smo se odpravili ogledat še v Gibraltar čezmorsko ozemlje združenega kraljestva Velike Britanije. Kot ena glavnih znamenitosti je Rock of Gibraltar, Gibraltarska skala na višini 426m, kamor smo se povzpeli z gondolo in od koder je prekrasen pogled.

Po vrnitvi v Cadiz in zadnji nočitvi smo se  odpravili s hitrim vlakom še za 2 dni v Madrid na ogled tekme Real-Napoli, ki pa se je ravno tako končala v našo korist. Po dvodnevnem pohajkovanju po Madridu pa nas je čakal let v Treviso in z lepimi spomini ter rezultati, pošiljamo lep pozdrav vsem SLO Madridistam.

Reportažo s tekme Cadiz 0-3 Real Madrid (26.11.2023) je napisal Boris Gros.