X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Proti Realu nemočna tudi Bella Ciao

Sreda
Odhod proti Benetkam v zgodnjih jutranjih urah je na italijanski avtocesti pospremila značilna jesenska megla. Kljub temu, ko prispemo do letališča, je razpoloženje že pravo. Na metroju iz letališča v Madrid proti hostlu pa žal negativno presenečenje. Pred zadnjo postajo ugotovim, da v žepu ni več denarnice. Rokohitrci so delo opravili profesionalno, ni kaj. Popoldan si privoščimo kosilo na trgu Mayor, preplavljenim z navijači Celtica. Resnično znajo pripraviti pravo nogometno vzdušje. Časa za počitek ni. Odhitimo pred stadion Santiago Bernabeu. Še vedno se nekaj gradi, a stadion že dobiva končno podobo. Zunaj stadiona ogromno Škotov oblečenih v zeleno. Večina povprašuje po vstopnicah. Tudi vzdušje je že nogometno, pravzaprav nas je pesem spremljala od trga Mayor in metroja, do sem. Ogled tekme je ponudil pravo poslastico za navijače Reala in mogoče nekaj manj za privržence Celtica. Pri 3:0 so nekateri oblečeni v zeleno že pričeli odhajati, kar se je pri naslednjih zadetkih Reala zgolj še stopnjevalo. Tudi njihova glasnost je počasi zamirala. Skratka, redkokdaj vidiš tekmo s takšno prevlado ene ekipe, rezultat 5-1. Pa vendarle, tolažilni zadetek ponovno prebudi prirejeno pesem zelenih… Bella Ciao.

Četrtek
Naslednji dan je bil na sporedu obvezen obisk Realovih trgovin. Paša za oči, kaj vse ponujajo navijačem. Lastnik hostla nam podari steklenico domačega vina, Lidija nabavi torto in v sobi proslavimo zmago. Seveda ob prižganem televizijskem kanalu RealMadridTV. Prelistamo lokalni časopis, kateri med drugim povzame včerajšnjo tekmo. Na stadionu naj bi bilo 5000 Celticovih navijačev, medtem ko bi jih naj zunaj stadiona ostalo vsaj še enkrat toliko. Njihovo glasnost smo prav dobro slišali tudi v poznih nočnih urah, ko nam s prepevanjem že omenjene priredbe Bella Ciao niso dali spati. Popoldan se še napotimo do stadiona Municipal Butarque, z namenom nakupa vstopnice za ogled domače tekme druge španske lige, še enega izmed madridskih klubov Leganesa. Na poti proti domu obiščemo še nekaj trgovin in nakupimo Realove drese – za dragocen spomin.

Petek
Dan namenjen počitku. Proti večeru smo obiskali jazz koncert tria Carlos Sarduy, ki se je zgodil v sklopu meseca namenjenega Jazzu. Zanimivo in vredno obiska.

Sobota
Ni dobrega zajtrka brez churrosov s čokolado. Tega pravila sva se z Klemnom držala praktično vsak dan. Današnji dan smo namenili obisku vadbenega centra Realovih nogometašev – Valdebebasa. Dobri dve uri čakanja pri izhodu se ni izšlo po željah, nogometašem se je namreč mudilo domov, tako da so čakajočim namenili le bežne pozdrave. Notranjost centra pa prava paša za oči – priporočamo. Po povratku v mesto si privoščimo dobro kosilo, nakar se s Klemnom odpraviva na Leganesov stadion. Najprej ujameva konec tekme ženske ekipe, nato pa sledi ogled tekme španske druge lige Leganes – Ponferradina. Napeta tekma s polno tempa se je končala z zmago domačinov, rezultat 2-1.

Nedelja
Počasi se že privajamo na velemestno življenje in posledično vedno poznejše vstajanje. Kakorkoli, kmalu po poznem zajtrku se pripravimo za odhod na stadion Vanda Metropolitano, oziroma ogled tekme Jana Oblaka na tekmi proti Espanyolu. Nov stadion, zanimiv ambient in pravo vzdušje Atleticovih navijačev. Tekma se sicer konča z neodločenim rezultatom ter nezadovoljnim Janom, ki je tokrat prejel en zadetek. Sledi še odhod proti hostlu in pakiranje za let domov.

Ponedeljek
Zgodnje bujenje, vožnja do letališča in povratek domov. Pet prečudovitih dni je za nami. Na poti domov pa že izvemo rezultate žreba osmine finala lige prvakov 2022/2023, čakajo nas naši stari znanci!!! Zgodba se nadaljuje.

Reportažo s tekme Lige prvakov, Real Madrid 5-1 Celtic (02.11.2022) sta napisala Peter Žele in Klemen Deželak.