X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Uradno obvestilo: Toni Kroos

Real Madrid C. F. potrjuje, da se je Toni Kroos odločil, da bo po Euru 2024 končal svoj poklicno pot nogometaša.

Real Madrid želi ob tem izraziti svojo hvaležnost in naklonjenost Toniju Kroosu, igralcu, ki se bo v zgodovino Real Madrida zapisal kot ena največjih legend našega kluba in mednarodnega nogometa.

Toni Kroos je v klub prišel leta 2014 in je bil ključni igralec v enem najuspešnejših obdobij 122-letne zgodovine Real Madrida. V desetih sezonah igranja v belem dresu je v svojih 463. nastopih osvojil 22 naslovov: 4 naslove Lige prvakov, 5 naslovov svetovnega klubskega prvenstva, 4 naslove evropske superpokala, 4 naslove La Lige, 1 naslov Copa del Rey in 4 naslove španske superpokala.

Toni Kroos je poleg svojih uspehov z Real Madridom osvojil naslov svetovnega prvaka tudi z nemško reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Braziliji leta 2014.

Z Bayern Münchnom je osvojil 1 naslov Lige prvakov, 1 naslov svetovnega klubskega prvenstva, 1 naslov evropskega superpokala, 3 naslove Bundeslige, 3 naslove nemškega pokale in 2 naslova nemška superpokala.

Na individualni ravni je bil Toni Kroos trikrat uvrščen v FIFA FIFPRO World 11 (enajsterica leta). IFFHS ga je leta 2014 izglasoval tudi za najboljšega vezista, leta 2007 pa je prejel zlato žogo kot najboljši igralec na svetovnem prvenstvu U17 v Koreji.

Toni Kroos bo za vedno ostal v srcih vsakega navijača Real Madrida zahvaljujoč njegovemu obvladovanju igre in dejstvu, da je dal vse od sebe za naš dres, zato je idealen primer vrednot Real Madrida.

Predsednik Real Madrida Florentino Pérez je dejal, da je “Toni Kroos eden od najboljših igralcev v zgodovini Real Madrida in ta klub bo vedno njegov dom.

Real Madrid in Klub navijačev Real Madrid Slovenija želita njemu in njegovi družini vso srečo v novem poglavju njegovega življenja.

Gracias Toni!