X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Uradno obvestilo: Nacho

Real Madrid C. F. sporoča, da se je naš kapetan Nacho Fernandez odločil, da konča svojo kariero kot igralec Real Madrida.

Real Madrid se želi ob tem zahvaliti in izraziti našo hvaležnost Nachu, eni od naših največjih legend kluba.

Nacho se je pridružil Real Madridu leta 2001 pri komaj 10. letih in je igral v mladinski akademiji belega baleta, dokler ni leta 2012 debitiral v prvi ekipi. Od takrat je naš dres branil 12 sezon v enem najuspešnejših obdobij v zgodovini Real Madrida. V tem času je odigral 364 tekem in osvojil 26 naslovov: 6 naslovov Lige prvakov, 5 naslovov klubskega svetovnega prvenstva, 4 naslove UEFA evropskega superpokala, 4 naslove La Lige, 2 naslova Copa del Rey in 5 naslovov španskega superpokala.

S špansko reprezentanco je osvojil tudi evropsko prvenstvo do 21 let in Ligo narodov, trenutno pa igra tudi na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.

Nacho zaključuje svojo kariero v Real Madridu kot kapetan prve ekipe, potem ko je dvignil pokal za La Decimoquinto (15. naslov v Ligi prvakov) na Wembleyju in kot eden od le petih igralcev, ki so osvojili 6 naslovov Lige prvakov v zgodovini nogometa. Poleg tega pa je trenutno tudi igralec z največ lovorikami v zgodovini našega kluba (poleg Luke Modrića).

Vsak navijač Real Madrida je izjemno ponosen na enega najbolj legendarnih diplomantov mladinske akademije v naši zgodovini. Predsednik Real Madrida, Florentino Pérez, je dejal: “Odkar je kot otrok prišel v našo mladinsko akademijo, je bil Nacho zgled vsem in si je prislužil naklonjenost, priznanje in občudovanje vseh v Real Madridu. Real Madrid je in vedno bo njegov dom”.

Real Madrid želi njemu in njegovi družini vso srečo v novem poglavju njegovega življenja.

Hvala Nacho!