X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Uradno obvestilo: Luka Modrić

Real Madrid C. F. in Luka Modrić sta se dogovorila za podaljšanje pogodbe z našim kapetanom, ki bo ostal v klubu do 30. junija 2025.

Luka Modrić je prišel v Real Madrid leta 2012 in je v dvanajstih sezonah, ko je branil barve našega kluba, postal legenda Real Madrida in svetovnega nogometa. Z Real Madridom je do sedaj osvojil 26 naslovov: 6 naslovov Lige prvakov, 5 naslovov svetovnega klubskega prvenstva, 4 naslove evropskega superpokala, 4 naslove La Lige, 2 naslova Copa del Rey in 5 naslovov španskega superpokala. Modrić je eden izmed samo petih igralcev, ki so osvojili 6 naslovov Lige prvakov in ima največ naslovov v zgodovini našega kluba.

Na individualni ravni je Modrić osvojil nagrado Zlata žoga, nagrado za igralca leta po izboru FIFA, leta 2018 pa je bil imenovan za igralca leta po izboru UEFA. 6-krat je bil do sedaj izbran v idealno postavo FIFA FIFPro World XI, dvakrat pa je bil izbran za najboljšega vezista leta v Ligi prvakov. Na svetovnem klubskem prvenstvu je osvojil 1 zlato žogo in 1 srebrno žogo. S hrvaško reprezentanco je osvojil zlato žogo na SP 2018 in bronasto žogo na SP 2022.

Modrić je za Real Madrid do sedaj zbral 534 nastopov in dosegel 39 golov, medtem ko je za Hrvaško izbrano vrsto zbral 178 nastopov in je rekorder po številu nastopov v reprezentančnem dresu Hrvaške.