X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Tekma preobratov na Santiagu Barnabeu

Bil je ponedeljek 8. april, ko smo se nekateri člani društva Kluba navijačev Real Madrid Slovenija odpravili iz Ljubljane. Pot nas je vodila proti Benetkam. Jutranji let in pristanek v sončni Madrid smo tako dočakali okoli 9.00 ure. Seveda smo si privoščili kavico. Po prihodu v apartma je sledilo še nekaj počitka in kasneje še obisk brata, ki se je pred kratkim preselil v Madrid. Skupaj smo šli na večerjo, popili kakšno pivo in se zabavali ob pogovoru. Prva tekma četrtfinala lige prvakov je bila na sporedu že naslednji dan. Prenovljen stadion in vsi polni pričakovanj. Morda bo šlo za najboljšo tekmo sezone, oziroma tekmo dveh trenutno najboljših ekip na svetu. Real Madrid in Manchester City. Ponovitev lanskega polfinalnega srečanja v Ligi prvakov. Že takoj zjutraj posebni občutki, dan, ko se bo v Madridu dogodilo nekaj posebnega. Razumljivo, Liga prvakov pomeni za Real Madrid nekaj posebnega, klub ki živi za takšno tekmovanje. Že zgodaj smo se odpravili proti trgu Royal, kjer se je že zbralo precej navijačev gostujočega kluba iz Manchestra. Spili smo pivo ali dva in odšli v smeri stadiona. Vzdušje pred stadionom je bilo nepozabno. Vse se je le še stopnjevalo in vrhunec doseglo ob prihodu avtobusa z nogometaši. Kmalu je tudi prišel čas za odhod na stadion. 

Najprej seveda izjemna koreografija. Začetek tekme ni bil po željah domačega stratega, kajti gostje so že v drugi minuti povedli. Lahko bi dejali šok na stadionu, ampak navijači smo dvignili svoje ljubljence in ni trajalo dolgo, ko je Real prek Camavinge poizkušal izenačiti, a se je žoga odbila od Rubena Diasa, nekoliko spremenila smer in že je bilo 1-1. Dve minuti kasneje, v 14. minuti srečanja, pa že popoln preobrat domačih, po protinapadu in zadetek Rodriga. Santiago Bernabeu je bil v deliriju. Sledil je drugi polčas, kjer je Manchester City v 5ih minutah spremenil rezultat sebi v prid. Najprej evrogol Foden-a, kasneje v 71. minuti pa še lep zadetek obrambnega igralca Gvardiola. Sledila je ofenziva Reala. Pritisk domačih je vrhunec doživel v 79. minuti ob veličastnem voleju Valverdeja, ki je bil kasneje izbran tudi za gol tedna v najelitnejšem klubskem tekmovanju. Real je še malce poizkušal, a mu rezultata ni uspelo preobrniti. Kljub temu bi lahko rekli tekma preobratov. 

Preostalih nekaj dni smo izkoristili za ogled muzejev in samega mesta. Med drugim smo se odločili za Tour Bernabeu, pri čemer je bil, zaradi še vedno potekajoče prenove stadiona, ogled nekoliko okrnjen. Kljub temu je zanimivo pogledat na kakšen način pripravljajo različne novosti modernega stadiona. Tudi športni dogodki niso primanjkovali. Tako smo v sredo, pred tekmo Lige prvakov Atletica iz Madrida, obiskali stadion Wanda Metropolitano, dan kasneje pa si pri že znanih kitajcih ogledali gostujočo košarkaško tekmo Real Madrida pri Žalgirisu. Zagotovo nekaj nepozabnih dni preostanka dopusta. Lahko bi rekli prekrasen Madrid, ki nikoli ne razočara. Ob tem še zahvala predsedniku društva Marku Sotošku, ki je verjetno dobil kar nekaj sivih las, da je vsem petim članom, ki smo želeli na tekmo, priskrbel tako želene vstopnice. 

Reportažo iz nogometne tekme Lige prvakov, Real Madrid 3 – 3 Manchestery City (Liga prvakov, 09. 04. 2024) sta napisala Jan Krmelj in Klemen Deželak.