X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sotero Aranguren Labairu


prvi simbol belih

Datum rojstva: 07.05.1894

Kraj rojstva: Buenos Aires, Argentina

Državljanstvo: Špansko/Argentinsko

Leto smrti: 1922

Kariera v klubu: 1911 – 1918

Pozicija: Vezist/levo krilo

Nastopi za Real: 60 uradnih tekem

Število golov za Real: 4 gole

Osvojene lovorike z Real Madridom:
* 3 Regionalna prvenstva: 1912/13, 1915-16, 1916/17
* 1 Španski pokal: 1917

Sotero Aranguren Labairu se je rodil 7. maja 1894 v Buenos Aires, v Argentini. Bil je nekdanji španski nogometaš, ki se svojo mladost preživel v Baskiji. Po nogometnem poklicu je bil vezist in večina svoje kariere je igral za Real Madrid CF. On in njegov brat, Eulogio, sta bila soigralca pri Real Madridu. Za Real Madrid je igral sedem let, med leti 1911 in 1918 ter dosegel 4 uradne zadetke na 60 tekmah.

Današnji kip Sotera Arangurena je eden od simbolov slačilnice prve ekipe, kateri daje navdih generacijam Real Madrida. Skupaj z bratom Eulogio-em, je bil eden od prvih Argentincev, ki je igral za Real Madrid. Bil je hiter in spreten krilni igralec, ki je svojo kariero začel pri EASO v San Sebastianu in pri sedemnajstih letih se je pridružil belim v času spremembe generacije.

V tej sezoni je prišlo tudi do prihoda igralcev Comamala, Saura in Bernabéua. To je pomenil velik napredek v kakovosti ekipe, katera je osvojila veliko naslovov. S pomočjo Argentinca so beli osvojili tri regionalna prvenstva in tudi španski pokal leta 1917 proti Arenas Clubu.

Sotero je bil ključni igralec v tej ekipi in je postal eden od prvih idolov navijačev Real Madrida, zaradi njegovega nadzora nad žogo in vizije na igrišču. Le štiri leta po odhodu iz kluba, je njegova smrt pri 28 letih v San Sebastianu šokirala španski nogometni svet. Izguba Sotera in še enega mladega madridskega idola, Machimbarrena, je klub navdihnila k postavitvi kipa njima v čast, katerega so postavili leta 1925.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com