X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Adolfo Meléndez

Adolfo Melendez
Rojstno mesto: La Coruña
Datum rojstva: 2. junij 1884
Predsednik: 1908 – julij 1916 in 4. avgust 1936 -1940
Lovorike: *2 Regionalna prvenstva (1912/1913 in 1915/1916)

Adolfo Melendez je bil tako igralec in ustanovitelj kluba, preden je postal njen predsednik. Zaporedne zmage Real Madrida v španskem pokalu je privedlo do pobude Athletic Bilbaa, da bi poskušali oslabiti klub, ki je na koncu prisililo Carlosa Padrósa odstopiti z mesta predsednika in imenoval Melendeza za svojega naslednika.

Prva kriza njegovega(Carlosa Pedrosa) mandata se je začela 14. oktobra 1908, ko je po prirejanju odbora, skupina igralcev pod vodstvom bratov Giralt in njihovi podpori članov upravnega odbora Neyra, Buylla in Yarza, zapustil klub in se pridružil Español Madridu, kateri je premagal bele v regionalnem prvenstvu.

Kriza se je nadaljevala, in v letu 1911, se je zdelo, za mnoge člane, da bo Real Madrid prenehal obstajati. Stanje se je postopoma izboljševalo in kljub temu, da niso osvojili nobene lovorike , se je klub krepil kot celota.

Po nekaj letih slabih rezultatov na igrišču, je Real Madrid izgubil 4-0 proti Athletic Bilbao v finalu španskega pokala. Dva tedna pozneje je svet članov razpisal svoj odstop, to je bil konec Melendezovega  prvega mandata.

Njegovo drugo predsedstvo je bilo še slabše. Potem ko se je državljanska vojna končala, nogomet skorajda ni obstajal, enako kot Real Madrid, katerega igralci so vsi zapustili. Melendez je bil izbran za predsednika znova 29. aprila 1939 in porabil pet mesecev za gradnjo nove ekipe. Beli so končali na četrtem mestu lige in izgubili španski pokal (do tedaj znan kot pokal Generalísimo pokal) s 3-2 proti Españolu. Dne 27. novembra 1940 je zapustil predsedstvo in ga zamenjal Antonio Santos Peralba.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com