X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Florentino Pérez


Rojstno mesto: Madrid
Datum rojstva: 8. marec 1947
Predsednik: 16. julij 2000 – 27. februar 2006 in 1. junij – ?
Lovorike:
Nogomet:
* 3x Španska Liga
* 3x Španski Super pokal
* 2x Španski kraljevi pokal
* 3x Liga Prvakov
* 1x Interkontinentalni pokal
* 2x Evropski Super pokal
* 1x FIFA Svetovno klubsko prvenstvo
Košarka:
* 1x Euroligo
* 4x Špansko ligo
* 4x Španski kraljevi pokal
* 3x Španski Super pokal

1. MANDAT: Florentino Pérez je bil priča osvojitvi Lige prvakov, Interkontinentalni pokal, dveh španskih Super pokalov, dveh ligah in enega evropskega super pokala. Ekipa se je dobro odrezala in je imela nekaj najboljših igralcev na svetu.

Mandat Pereza se je začel 16. julija 2000 po tem, ko je premagal Lorenza Sanza na predsedniških klubskih volitvah. Real Madrid je osvojil ligaški naslov in španski Super pokal v njegovem prvem letu mandata.

Naslednje leto je ekipa osvojila Ligo prvakov, Interkontinentalni pokal in evropski Super pokal. V sezoni 2002/03 se je ekipa bojevala do konca z Real Sociedadom za ligaški naslov. Poleti leta 2003 je Real Madrid osvojil španski super pokal proti Mallorci.

Finančni klubski položaj je bil odličen pod Florentinom Perezom. Preoblikoval je klubsko strategijo, ki jo je upravljal kot poslovno in ki mu omogoča, da tekmuje z evropsko elito. Pérez je zgradil svojo strategijo okrog svetovno znanih igralcih, kot so Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo in David Beckham.

Spektakularnih 127 milijonov evrov za širitev stadiona Santiago Bernabéu in otvoritev Real Madrid City (na 1.200.000 m2, največji športni objekti v lasti katerega koli kluba v nogometu na svetu), vključno z izgradnjo stadiona Alfreda Di Stefana, so Florentinovi najboljši primeri prizadevanja, da bi naredil Real Madrid, klub z najsodobnejšo opremo in infrastrukturo na svetu.

Pérez je odstopil 27. februarja 2006.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com

2. MANDAT (zgodovina in sedanjost):

Florentino Perez Rodriguez se je vrnil kot predsednik Real Madrida, 1. junija 2009, še prej pa mu predsedoval med letoma 2000 in 2006.

Florentino Perez se je rodil v Madridu, 8. marca 1947. Je poročen, ima tri otroke in ima diplomo iz gradbeništva.

Najprej je kandidiral za predsednika leta 1994, kjer je zmagal Ramon Mendoza. Svoj cilj je dosegel 16. julija 2000, ko je premagal aktualnega predsednika Lorenza Sanza. Perez je bil z veliko večino izvoljen leta 2004 in samostojno odstopil 27. februarja 2006. Real Madrid je doživel temeljito preobrazbo v vseh svojih družbenih slojih v času njegovega mandata.

Ko je Perez prišel v klub leta 2000, je bil direktor načrta stadiona Santiago Bernabeu na poti z dvojnim ciljem: izboljšati udobje na stadionu in kakovost njihovih storitev ter instalacij, in povečanje prihodkov s stadionom.

Predsedstvo Florentina je uspelo stabilizirati finance kluba, zaradi česar je Real Madrid eden najbogatejših klubov na svetu. Glede na poročilo Deloitte, je najbolj prestižen v svetu nogometa, kjer je Real Madrid prehitel Manchester United ter postal najmočnejša ekipa na svetu, v finančnem smislu.

Perez je podpisal z zvezdami kot so Figo, Zinedine Zidane, Beckham, Owen in Ronaldo, ki so se pridružili igralcem, kot so Raul, Casillas in Guti, ter ustvarili zmagovalno ekipo, ki je navduševal ves Madridismo.

Ta veličastna ekipa je osvojila dva ligaška naslova(2001, 2003), eno Ligo prvakov (2002), 1 medcelinski pokal (2002), dva španska Super pokala(2001, 2003) in en evropski super pokal (2002).

Florentino Perez je popolno obnovil stadion Santiago Bernabeu, z naložbo 127.000.000 € v petih letih. To je sčasoma Bernabeu privedlo do elitnega stadiona po vseh pravilih UEFA. Ta je gostil finale Lige prvakov leta 2010.

Florentino Perez je bil tudi ustanovitelj centra Real Madrida na Valdebebasu, najboljšega športnega objekta na svetu. Temeljni kamen je bil položen 12. maja 2004, in center je bil dokončan leta 2006. To je največji športni center, ki ga je kdajkoli zgradili nogometni klub in zajema 1.200.000 kvadratnih metrov, 10-krat večji od starega centra Real Madrida. Real Madrid Castilla je napredovala v drugo ligo na Valdebebasu.

Predsedstvo Florentina Pereza je ozdravil klubsko finančno stanje, vrnilo mednarodni ugled, pridobljen velik uspeh na športnem področju in, še pomembneje, spet ponos in občudovanje vsega Madridisma.

Florentino Perez je v sezoni 2009/10 na mesto prvega trenerja Real Madrida postavil Manuela Pellegrinija, ki je osvojil 2. mesto v ligi, katerega pa je v sezoni 2010/11 zamenjal Jose Mourihno. Real Madrid je v letu 2011, po 18ih letih, osvojil španski kraljevi pokal, leto kasneje pa že 32. naslov španskih prvakov.

V sezoni 2012/13 so naslovi prišli hitro. Real Madrid je postal prvak v španskem Super pokalu, potem ko je premagal Barcelono z 2-1 na drugi tekmi, na Santiago Bernabeu in po porazu s 3-2 na Camp Nou. Hrvaška okrepitev, Modrič, je debitiral na tej tekmi.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com