X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Julián Palacios


Rojstno mesto: Madrid
Datum rojstva: 22. avgust 1880
Predsednik: 1900 – 6. marca 1902

Real Madrid je bil ustanovljen 6. marca 1902, v uradu Juan Padrósa, vendar je bil prvi pravi predsednik Julián Palacios, človek, ki je izvedel pobudo za ustanovitev Real Madrida iz ostankov Madrid CF, kateri klub je predsedoval leta 1897 .

Rodil se je v Madridu 22. avgusta 1880, Julián Palacios je postal navdušen ljubitelj nogometa preko prijateljstva z mladim Angležem med njegovim študijem. Ko je bil star 20 let, se je sestal skupaj s prijatelji, ki so tako kot on, želeli odvrniti pozornost od pesimizma, ki je prevzel družbo po kolonialni krizi ob koncu 19. stoletja. Nogomet je postal njihov najboljši vir za beg in so ustanovili Foot-ball Sky FC. Palacios se je nato odločil za združitev dveh nogometnih klubov v španski prestolnici na nov subjekt: Madrid CF.

Palaciosov oče v zakonu, Estrada, je zagotovil zemljišče na obrobju mesta, za igranje tekem ekipe. Julián je postal prvi kapetan in strelec v zgodovini kluba, vendar si ni nikoli mislil, da je nogomet, več kot zabaven šport. Njegovo delo kot direktor, ene od najpomembnejših tiskarskih podjetij v Madridu, ga je zadržalo na poti večino časa. Kljub temu pa je posadil temelje, iz katerih je Real Madrid rasel.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com