X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Lorenzo Sanz


Rojstno mesto: Madrid
Datum rojstva: 9. avgust 1943
Predsednik: 26. november 1995 – 16. julij 2000
Lovorike:
-Nogomet:
*1 Španska Liga
*2 Ligi Prvakov
*1 Interkontinentalni pokal
*1 Španski super pokal
-Košarka:
*1 Španska liga
*1 FIBA Evroliga

Real Madrid je osvojil 2 evropska pokala, 1 medcelinski pokal, 1 ligo, in 1 španski Super pokal z Lorenzom Sanzem, kot predsednikom, zahvaljujoč modrim podpisov pogodb z igralci Pedja Mijatović, Davor Šuker, Clarence Seedorf in Roberto Carlosom ter trenerjema Fabio Capellom in Vicente del Bosquejem.

Sanz in velika večina članov upravnega odbora so se uprli predsedniku Ramónu Mendozi in ga prisilila k odstopu. 20. novembra 1995 je bil Sanz imenovan za predsednika brez volitev. Leta 1996 je podpisal pogodbe z Pedjo Mijatovićem, Davorjem Šukerjem, Clarencom Seedorfom, Roberto Carlosom in Fabijem Capellom, ki je bil eden izmed najboljših trenerjev v Evropi. 20. maja 1998 je Real Madrid osvojil svoj 7. evropski naslov, po 32. letih; Lorenzo Sanz je pomagal zgraditi močno in konkurenčno ekipo.

Najšibkejši člen v času njegovega mandata je bil v klubu finančni položaj, ki je še vedno trpel zaradi škodljive slike, ko je klub podpisal z Dorna, še v času, ko je bil predsednik Mendoza.

photobucket.com photobucket.com

photobucket.com photobucket.com