X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Luis De Urquijo


Rojstno mesto: Madrid
Datum rojstva: 28. februar 1899
Predsednik: 16. maj 1926 – 1930
Lovorike: *2 Regionalna prvenstva

Za razliko od svojih predhodnikov, Urquijo ni bil igralec, preden je postal predsednik kluba. Z gradnjo stadiona Chamartín je Real Madrid zabredel v finančne težave, ravno, ko je nogomet postal profesionalni šport, vendar pa je bil novi predsednik prisiljen podpisati pogodbi z igralcema Miguel Álvarez García, “Miquelon”, in Jose Maria Peña Saralegui, katera sta postala prva, ki sta to storila.

Urquijo je želel rešiti finančno stanje in je zato nadaljeval s formalizacijo nakupa zemljišča stadiona, da bi se izognili plačilu najemnine.

Leta 1927 je ekipa odšla na svojo prvo ameriško turnejo, predstavit celino španskega nogometa. Ustavili so se v Buenos Aires, Lima, Havana, Mexico City in New Yorku.

Urquijo se je soočal s krizo, pri profesionalizaciji športa in kasneje kluba, ki so jo povzročili nostalgični člani s protesti proti reformam, katere so začeli izvajati. Predsednik je bil razočaran, podal je odstopno izjavo na začetku leta 1928, in posebna skupščina je potekala, v kateri je velika večina članov kluba glasovala za trojček, katerega so tvorili Santiago Bernabeu, Pedro Parages in Urquijo sam, za upravljanje kluba.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com